Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 21:45

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Ензими
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2010, 19:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Юни 2010, 18:50
Мнения: 3
Здравей те , на всички ,от доста време тарся в интернет ,алфа амилаза глюкомилаза, питах в една две фирми, в биовет и всички ми отговарят че не предлагат вече, откаде ще мога да си намеря.Благодаря предварително!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ензими
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2010, 11:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Юни 2010, 18:50
Мнения: 3
Здравей те, намерих си амилаза , който иска мога да му дам имам доста, nikola.ara@abv.bg


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ензими
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2010, 12:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Браво, от къде се сдоби, в каква разфасофка е и как е описано да се използва :?:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ензими
МнениеПубликувано на: 08 Юли 2010, 13:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Юни 2010, 18:50
Мнения: 3
Значи, пшеница , жито или царевица , се разреждат 1: 3 , във вода 45*–50*, слага се единия ензим загрява се до 90* и се задържа на тея градуси около 40–50 мин. същевременно се бърка , след това се оставя да падне температурата малко корегира се pH , след като падне температурата около 60*–70* се слага другия ензим за озахаряване,задържа се от 30–60 мин. на тея градуси като се бърка сместа постоянно, оставя се да истене от 30*–38* и се слага маята за да ферментира, като през цлия процес с ензимите трябва да се бърка добре сместа. След това всеки знае нататък :sauf:
Това не го пише никаде един познат който е завършил производство на вина и алкохоли, и се занимава с това ми каза как става процедурата :buch:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ензими
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2010, 13:32 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Напротив, това го пише в документацията на всеки ензим.
Не знам, дали твоят приятел знае, че различните ензими работят при различни условия.
Ще се радваме да споделиш резултата :2thumbs:

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ензими
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2010, 20:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 593
Местожителство: Пловдив
Аз е прав! Явно става въпрос не просто за алфа-амилаза, а за отделни представители на амилазите. Едната е термостабилна алфа-амилаза (90-95 градуса) а другата си е нормална бета амилаза (60-62 градуса). В края на краищата това са съвсем различни прапарати и едва ли това което си купил е точно това ;) Описаното от твоя приятел много се доближава до част от технологиите за спирт (и бира) само че се прилагат различни ензими, които действително действат при различни условия - температура и PH.

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ензими
МнениеПубликувано на: 17 Май 2011, 21:38 
Offline

Регистриран на: 14 Апр 2010, 18:09
Мнения: 13
Местожителство: Ловеч
Колеги, някой може ли да ми каже откъде да си намеря термостабилна алфаамилаза 95 градуса или ако някой има в излишък нека се обади.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ензими
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2011, 20:55 
Offline

Регистриран на: 14 Апр 2010, 18:09
Мнения: 13
Местожителство: Ловеч
Намерих си термостабилна а-амилаза, издържа до над 100 градуса. Върши много добра работа- разварява и втечнява.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ензими
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2011, 22:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
И аз направих един опит с ензими описал съм го тук viewtopic.php?p=12084#p12084
Tigar сподели ако си направил вече проба с термостабилната а-амилаза и каква и е цената.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ензими
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2011, 14:20 
Offline

Регистриран на: 14 Апр 2010, 18:09
Мнения: 13
Местожителство: Ловеч
http://www.bioenzyma.com/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1
Попитай ги дали могат да ти пратят по 1 литър за проба, излиза на цена 15 лв. а- амилазата и към 25 лв. глюкоамилазата (без доставката). Има си упътване за работа с ензима, точна дозировка и въобще всичко което ти е необходимо. Но държа да отбележа, че малца си е малц и класиката си е класика: с една дума, ако ще правиш нещо- прави го като хората, т.е. както пише по книгите. Малца е задължителен, а ензимите ги ползвай като помощно средство


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ензими
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2012, 17:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Окт 2011, 15:43
Мнения: 61
Здравейте, някой може ли да помогне с идея откъде в България да намеря малко количество - около литър - бета амилаза. Обърнах интернет наопаки и нищо не намирам.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ензими
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2012, 17:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Защо само бета ?
Иначе има няколко места от които може да се поръча, обаче това са снабдители на бирени фабрики, на алкохолни заводи, на големи дейности ..
С единични дребни клиенти не е..таковат да се занимават.
Линкове и да слагам полза няма - писал съм на всичките, отговор не съм получил досега. Може би трябва да се отиде на място но не са ми в района.
Един съфорумец беше казал че има някакви количества - ka4ulatiq му е ника, не знам дали още има.
А днес се загледах в разни препарати за стомах - мезим форте например има алфа амилаза в голяма доза и други ензими - 60 таблетки са 18 лв.
Колко ще върши някаква работа не знам, но в един международен бираджийски сайт видях че имат такава практика да ползват други таблетки, но по същество и те с ензими.
Отделно от това - днес пак - рових из нета и попаднах на ензимни добавки за фураж на животни :
http://www.christa.bg/files/Catalogue/56.pdf
РОНОЗИМ-А - комплекс от два ензима - алфа и бета амилаза според мен
Предполагам че е и евтин, понеже се ползва за фуражите - 500 гр. на тон фураж. Т.е. 500 гр. подобряват тон фураж, а може би напълно конвертират 200-300 кг. зърно, че може и повече да е. Кой знае ...
Писах и на тия, ама дали си четат изобщо сайта, ще видим.

Мдаа, бета глюканаза е , не е бета амилаза втория ензим в ронозим-а-то. Това е за друго, но пак помага де.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ензими
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2013, 15:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Авг 2012, 14:32
Мнения: 5
Бета-глюканазата намалява визкозитета на течноста при озахаряване и повишава рандемана.За съжаление е много скъп ензим за домашни условия на озахаряване.Има го в "Ронозим А" .Пробвах и върши работа.Може да се намери във фирмите за добавки към фуражи.Вярно е ,че ензимите вършат добра работа ,но с малца си е друго. :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Andrian10 и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима