Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 14:28

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2010, 09:58 
Offline

Регистриран на: 24 Юни 2010, 14:50
Мнения: 14
Здравейте!Вчера заложих малко материал от джанки и чух от познати,че трябва да го подложа на тиха ферментация.Истината е,че не ми стана ясно какво означава това и кога точно и как да го направя?Ще съм много благодарен ако някой може да ми обясни...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2010, 19:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Тихата ферментация е процеса на пълното разграждане на захарта от дрождите и преминаването им в летаргия. При производство на вино след приключване на бурната ферментация /виното затихва, захаромера показва 0%/ вкусът му е определено горчив и при тихата ферментация се дооформя в истинският вкус на вино. При виното тихата ферментация продължава около 20 дни без чепки и шлюпки. Съветвам те след като заври хубаво материала 3-4 ден костилките са са отделили напълно и шлюпките са се очистили от "месо" е хубаво да прецедиш материала през ситна мрежа с око 3-4 мм. /от рачило/. След приключване на бурната ферментация остави да си отлежи 20-30 дни. И ще имаш джанково вино :prost:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: JEEP и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима