Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 26 Сеп 2017, 23:33 Дата и час: 26 Сеп 2017, 23:33

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2010, 09:58 
Offline

Регистриран на: 24 Юни 2010, 14:50
Мнения: 14
Здравейте!Вчера заложих малко материал от джанки и чух от познати,че трябва да го подложа на тиха ферментация.Истината е,че не ми стана ясно какво означава това и кога точно и как да го направя?Ще съм много благодарен ако някой може да ми обясни...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2010, 19:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1876
Местожителство: Varna
Тихата ферментация е процеса на пълното разграждане на захарта от дрождите и преминаването им в летаргия. При производство на вино след приключване на бурната ферментация /виното затихва, захаромера показва 0%/ вкусът му е определено горчив и при тихата ферментация се дооформя в истинският вкус на вино. При виното тихата ферментация продължава около 20 дни без чепки и шлюпки. Съветвам те след като заври хубаво материала 3-4 ден костилките са са отделили напълно и шлюпките са се очистили от "месо" е хубаво да прецедиш материала през ситна мрежа с око 3-4 мм. /от рачило/. След приключване на бурната ферментация остави да си отлежи 20-30 дни. И ще имаш джанково вино :prost:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
 [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: BuHaP, power4o_s, Yulian Aleksandrov и 17 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима