Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 00:17

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Ракия от лимони
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2010, 10:16 
Offline

Регистриран на: 24 Юни 2010, 14:50
Мнения: 14
Здравейте!От известно време се запалих страхотно по производството на домашен алкохол и от тогава непрекчснато гледам от какво да сваря ракия.Направил съм доста експеременти,но специално за този ще помоля и за вашето мнение.
Става въпрос за следното:Имам налични 35 килограма домашни лимони и докато им се чудих вчера какво да ги правя ми хрумна идеята дали не мога да ги сваря на ракия? :o Та въпросът ми е:Възможно ли е това и какви стъпки да следвам? Ще съм ви много благодарен...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2010, 14:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
За портокалова ракия има писано из форума viewtopic.php?f=7&t=520&p=4445&hilit=%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BB#p4445
Лимона също има етерични масла в кората и тя трябва да се махне. Вътрешното на лимона трябва да се пасира, след това разтваряш в 20л. топла вода 15кг. захар, смесваш с пасираните лимони и разреждаш с вода до 20% захарност на материала. За 15 кг. захар се добавя 60л. вода и захарноста става 19-20% но когато сложиш лимонената каша водата ще трябва да е по малко зада стане обшата захарност 20% ше наливаш по малко вода бъркаш и мериш захарноста. Преди да сложиш маята температурата на материала трябва да е 30-32 гр. Температурата се регулира с топлината на добавената вода. За 100л. материал ще ти трябват 250гр. жива мая за хляб. Маята първо се активира, за 250гр. мая в 2л. вода с температура 35-37гр. се разтварят 150-200гр захар след това се размива маята оставя се половин един час да започне да шупти.
Това е и на слика и да пишеш за резултата. :prost:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2010, 00:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
иха това ще е интересно от към вкус :)

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: lhristov и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима