Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 22 Сеп 2017, 16:35 Дата и час: 22 Сеп 2017, 16:35

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Аромат за ракия
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2010, 01:34 
Offline

Регистриран на: 18 Юли 2010, 00:05
Мнения: 62
Зравейте момчета.Аз пияницата имам въпрос.
Както повечето хора казват пълната преварка е най-добра.
Дотук добре , но после се почва ароматизиране ,оцветяване и градиране.
ВЪПРОСА
Възможно ли е да се вземат различни плодове(сини сливи,кайсии ,ароматно грозде и др.) и чрез дестилация в малък казан да се изтеглят етерични масла от плодовете.
По този начин ще имаме аромат , вкус и дестилирана вода .
Така бихме ароматизирали и градирали ракииката.
ВЪЗМОЖНО ЛИ Е - ИМА ЛИ ТАКИВА МЕТОДИ :prost:
.
.
Будалъка не ходи по животните!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2010, 08:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1875
Местожителство: Varna
По този въпрос и аз си мислех, но трябва да се пробва, имам мини дестилатор с тенджара под налягане 5л. мисля да пробвам с кайсиева каша разредена 50/50 с 20% алкохолен разтвор.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2010, 12:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 549
Местожителство: г. Русе
Кайсиите не ги мислите. Просто ги изсушете. Има един пиниз, отначало се киснат в захарен сироп или нещо от този род и после се сушат. Не пускат кисело, няма нищооо. Пускат си приятен вкус, аромат и жълтав цвят, който ако желаете може да стане червен. Зависи колко време държите сушенките в ракията. Относно другите плодове ще е интересно !

:prost:

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010, 01:48 
Offline

Регистриран на: 18 Юли 2010, 00:05
Мнения: 62
Момчета прави сте нооооооо.
Вече има всякакви сушени плодове който могат да се използват.
Въпроса е да ли могат да се извлекат тяхните етерични масла.
Ако ги пуснеш в ракийцата би получил само цвят и може би аромат но не и вкус .Няма ги етеричните масла които дават истинският вкус.
Да не забравяме и дистелираната вода .Перфектна при градиране .
Трябва да има някакъв гъдел.
Розовото масло как се добива , нима пускаш само розови листа в парфюма и готово!
Ако успем да извлчем етерични масла и дестилирана вода е това би било перфекният вкус и градус на ракийката.
Айде момчете дайте нещо.Ако барнем тая тънкост не е истина калъв разкош ще е ракийката. :idea:
.
.
Будалъка не ходи по животните!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 10:23 
Offline

Регистриран на: 19 Юли 2010, 22:22
Мнения: 3
Има шампоани с вкус на кайсия...ама може да се пени малко :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 14:29 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 280
Мисля, че не е чак толкова проста тази работа. Виж хората какви апарати са измислили за това http://e-xtracts.com/ExtractumScientific1.pdf.
Въпреки, че ако се постави медна скара на средата на казана и върху нея се наредят плодовете, а отдолу се постави вода и се загрее може да се получи дестилирана вода с аромата на плодовете. Някои го правят със нискоградусен спиртен разтвор вместо вода. Така се получават ароматните води които се използват при купажирането на коняка.

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 15:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1875
Местожителство: Varna
Благодаря beff за интересната технология със скарата с плодовете, иначе сигурно ще се получу ушаф когато са във водата.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 20:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 549
Местожителство: г. Русе
Правилната дума е
Цитат:
ушав
:? Ще се разровя и аз да видя кво мога да намеря .

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010, 22:28 
Offline

Регистриран на: 18 Юли 2010, 00:05
Мнения: 62
Може би beff е прав.
Но , приятелю , дай и някаква количественна норма.
Вода , спирт(ракия),плодове в kg.И защо скарата трябва да е медна , не може ли да е неръждаема?Малко по-конкретно. :prost:
И поздравления приятелю , явно познаваш производството на коняка.
Тази вода се нарича "екстрактивна вода" и получаването и е дълък процес а и трябва да отлежи,незнам процеса да ли е приложим за плодове.
.
.
Будалъка не върви по животните!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2010, 17:31 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 280
Вижте тук http://www.copper-alembic.com/products_ ... nima09.swf има доста описани процеси онагледени с анимация. Освен това има и отделните части на всяка система, откъдето могат да се откраднат схеми за изработка. Можете и да си поръчате, но за мен е доста скъпо...

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2010, 08:58 
Offline

Регистриран на: 23 Яну 2008, 13:24
Мнения: 12
Местожителство: Варна
Не се занимавайте с глупости! Има аромати за ракия- има ги по всички агроаптеки перфектни са и са съобразени за около 40-50 л ракия има всичко което можеш да пожелаеши става на момента има и капкомер така че можеш да си направиш и в чашата
ако случайно няма във вашия град фирмата изпраща и с наложен платеж.http://www.zavinoto.com/products.php?cat=2

поръчват се от тук[url]http://www.zavinoto.com/request.php

_________________
Няма лоша ракия има малко ракия


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2010, 10:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1875
Местожителство: Varna
Пробвал съм от тези капки Мускат, дозата която пробвах е 15 капки на литър ракия. В началото като я кусаш се осеща че има добавено някъкво етерично масло /прилича вкуса на рибено масло/ , след като престои ракията един месец в отворен съд аромята става превъзходен и във вкуса не се осеща че има добавка.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2010, 17:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1524
Местожителство: Wallis and Futuna
A за пий пак пий или кадънската кълка ,или там как и казват божигробски босилек или artemisia pontika L някой да каже как става или откъде да се вземе,защото при мен не го продават ,защото е братовчед на абсента.....


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2010, 20:10 
Offline

Регистриран на: 10 Сеп 2010, 21:10
Мнения: 23
Местожителство: ловеч
мисля че имам на вилата под една слива от нея. ще я снимам да я видиш и ако е това ти пращам


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2010, 20:20 
Offline

Регистриран на: 10 Сеп 2010, 21:10
Мнения: 23
Местожителство: ловеч
за това ли става на въпрос


Прикачени файлове:
IMAG0915.jpg
IMAG0915.jpg [ 59 KiB | Прегледано 1847 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
 [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: GunGod, itev, ivonio, mavar и 35 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима