Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 20:08

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2010, 19:43 
Offline

Регистриран на: 31 Авг 2010, 19:25
Мнения: 1
Аз поне знам че в Горна Оряховица правят захар която е годна за направата на било то вино или ракия без да и се слагат там разни лимонтозута за доразграждане на захарта,но при положение че на кило захар се слага поне 3.5-4.00литра вода и поне за бурната ферментация се поддържа някаква температура.Някой който знае други заводи за захарни изделия и съответно захарта се нуждае от допълнително лекуване(като марка)може да пише у форомът или на л.с(по-добре).
Мисля че така по лесно ще се ориентираме към покупка на захар.
Аз поне съм чувал за един наш казалбаш който има такъв цех в който се прави от другата-некачественна захар но не и знам марката.
Така че дайте мнение по въпроса. :flucht: :flucht:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2010, 09:30 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5784
Местожителство: София
форУм...
лимонтозуто не е за "лекуване"на захарта!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2010, 00:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Сеп 2010, 01:28
Мнения: 3
Бургаски Захарни заводи - гр.Камено, гаранция.
Всяка година само такава купуваме и до сега проблеми сме нямали.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2010, 10:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Захарни заводи Горна Оряховица със гаранция че ще ферментира.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2010, 09:30 
Offline

Регистриран на: 08 Авг 2009, 22:45
Мнения: 6
Аз като варих лятото зададох същия въпрос на казанджията.Човека се позасмя и каза"Късмет е цялата работа".Каза,че никой не произвежда.Само се разфасова и преопакова.Преди няколко години били внесли захар, която не ферментира.Като бях малък си спомням,че имаше цели масиви със захарно цвекло за Захарни заводи ГО.Сега има само жито,слънчоглед и рапица.Съоръженията за преработка са нарязани за скраб.
Всички дърти ракиджии в района(Велико Търново) обаче само на Захарни заводи захарта ползват, макар и да е скъпа.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2010, 21:40 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5784
Местожителство: София
взимам каквато ми попадне, и да е евтина-не съм имал проблеми до сега!
А да питаш казанджия за захарта ,за мен е все едно да питаш месар кое месо е най-подходящо за карпачо....

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2010, 13:23 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2010, 19:58
Мнения: 58
ааа ;) ilu6a пак подхващаш едни теми, май на следващата сбирка ще бъдеш в ролята на ути, а :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2010, 20:04 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5784
Местожителство: София
)))))))))))))))))))винаги в колата имам дъска и нож-щот ми е писнало като ида някъде да точа ножове, като правя нещо))))

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима