Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 19 Апр 2018, 18:58 Дата и час: 19 Апр 2018, 18:58

Часова зона: Европа/София [DST]





 [ 196 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: мускатова
МнениеПубликувано на: 14 Апр 2011, 08:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2766
Местожителство: ''Survivor'' България
Naskohondata1 написа:
Относно мускатовата,някаква идея как да променим цвета,но да не се отрази на вкуса?Този бял цвят направо ме побърква,все едно пиеш вода :lachtot: правих опит в буре за 1 ден,обаче нещо не е толко оцветена.... :?дааа...ще кажете изтощени бурета....а колко изтощени??

Няма такъв вариянт..... Винаги ще имаш чуството че нещо е различно. :megagrin:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: мускатова
МнениеПубликувано на: 14 Апр 2011, 11:02 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 311
Пробвай с карамелизирана захар или някакъв друг оцветител от сладкарската промишленост. В духа на великденските традиции кафява боя за яйца.... :megagrin:

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: мускатова
МнениеПубликувано на: 14 Апр 2011, 11:52 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1956
Местожителство: София
Препечена черничева тресчица.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: мускатова
МнениеПубликувано на: 14 Апр 2011, 15:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1887
Местожителство: Varna
Мога да добавя и тъмни стафиди, но всички предложени методи според мен е добре да се пробват с малки количества да не стане беля, щом само цвета и е кусур на ракията.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: мускатова
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2011, 05:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1557
Местожителство: Wallis and Futuna
Благодаря за съветите!! ще опитам,... с черницата... :? няма наоколо,освен пак да отскоча до Бг :) ..наи ми допадна с боята за яица :lachtot:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: мускатова
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2011, 12:31 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 436
според мен най добрият начин е с карамелизирана захар


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Мускатова
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 10:50 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 271
Местожителство: Хасково
http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1012038
Плаши ме такава статия. До сега е вървяло по лев килограма и дали няма да го вдигнат сега?


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Мускатова
МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2011, 11:40 
Offline

Регистриран на: 24 Ное 2009, 15:09
Мнения: 12
Здравейте, купих си мускат на 60ст. има 19% захарност ,ще правя само ракия кога се слагат дрождите преди захарта или след нея? Благодаря за помоща на отзовалите се.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Мускатова
МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2011, 11:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 688
Местожителство: Пловдив
Коригираш захарността и тогава слагаш дрождите. Добре е ако си наясно как се рехидратират дрождите, да ги адаптираш с малко, вече коригирана мъст.

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Мускатова
МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2011, 12:08 
Offline

Регистриран на: 24 Ное 2009, 15:09
Мнения: 12
Нямам си на представа как се рехидратират дрождите, ще съм благодарен ,ако ме насочите ,но другото го разбрах и до колко да коригирам захарноста?


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Мускатова
МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2011, 12:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 688
Местожителство: Пловдив
Ок, за да не разводняваме темата виж тази: За и против дрождите?

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Мускатова
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2011, 17:14 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 436
хубаво де ,дрождите да ги сложи когато е сложил захарта,ами кога да сулфатира ...???


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Мускатова
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2011, 17:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 764
Местожителство: около Пловдив
Веднага след мачкането .

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Мускатова
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2011, 17:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 688
Местожителство: Пловдив
hellreiser написа:
Веднага след мачкането .

Така е. Сулфитирането се прави на възможно най-ранен етап. Така със сигурност се предпазваш от вредната микрофлора докато траят другите етапи. Сулфитиране с калиев метабисулфит обикновено се прави още при брането, но зависи в какво се събира обраното грозде и колко ще стои в съда. Иначе може и да се прескочи.

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Мускатова
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2011, 19:51 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 436
береш,ронкаш, измерваш захарност,сулфатираш / обикновено 6% серниста/ ...после ?? :)


Върнете се в началото
  
 
 [ 196 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: ivobal и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима