Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 22:07

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2010, 14:29 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2010, 18:19
Мнения: 47
Здравейте.Имам около 200кг материал от сини сливи, който е почти готов за варене.Проблемът е че казанът на който варя е запазен и ще мога чак след около месец да си запазя час.Мисля си да добавя 10л чист медицински спирт за да се вдигне доста градуса.Това би трябвало да предпази материалът от всякакво развитие на бактерии, били те гнилостни или оцетно кисели.Чувал съм още че не намалявая и аромата на ракията, понеже по високият градус допълнително спомага за екстракцията на ароматите от джибрите.Тоест освен че ще изкарам повече ракия то тя ще е също толкова ароматна ако не и повече.Някой да има наблюдения по въпроса?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2010, 14:59 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1843
Местожителство: София
Материал над 16% е доста държелив. Не му давай достъп до кислород.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2010, 15:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Ако си извадил костилките деистваи както казва Админа, ако ли пък не ги извади и деистваи.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2010, 16:27 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2010, 18:19
Мнения: 47
Костилките ги извадих още на 3ия ден.Материала е идеален прекрасен аромат и даже на вкус е много приятен, може да се пие като вино(никак не е зле аз всеки път като мина покрай бидоните и вкарвам по една чаша).Затова много ще ме е яд ако му стане нещо за 1 месец.Слагам му 10 кила спирт, запечатвам го яко и каквото стане.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2010, 21:17 
Offline

Регистриран на: 10 Авг 2010, 17:04
Мнения: 12
Местожителство: Ямбол
колега ако искаш опитай да му сложиш ако имаш миналогодишна ракия.Съседа ми така си консервира материала миналата година.Беше сложил 1л.поне едногодишна ракия на 1 бидон от 100л. и го вари след няколко месеца.Беше доволен по неговите думи.Ако искаш опитай. P.S Материала му беше от грозде обаче. Дано съм ти бил полезен :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 15:24 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2010, 18:19
Мнения: 47
хехе миналогодишната отдавна е изпита.А и да хабя готова ракия не ми се струва удачно.Сложих спирт - 8 лева литъра 98%.Чист без мириси и примеси и ми гарантира 2 литра ракия за всяко кило.Мисля че това е най - добрият вариант, но като стане ракията тогава ще се прецени най- добре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 15:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Колко литра спирт сложи :?:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 19:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Малко късно се включвам но може за в бъдеще да се използва паток но от същия вид ракия за консервиране,е разбира се ако тоя паток е от добър материал . Така и така патока подлежи на преварка защо да не послужи и за консервация.
:prost: :sauf: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 11:13 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2010, 18:19
Мнения: 47
6 литра спирт на 200 кила материал.Това маи значи че алкохола се е вдигнал с 3 градуса, което ми се струва достатъчно.Ама не знам точно как се изчисляват тия работи


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 12:24 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
ако не си слагал дрожди,то мат. който е ферментирал е с м/у 8 и 10алк.градуса .
С 6 литра спирт предполагам на 96% си качил алк.градус с 2,7алк.гр.....
Значи имаш каша с 11 до 13,5-14алк.гр.-та няма да е зле да качиш още 2алк.гр..
Но ако ти е плътно затворен съда и така ще изкарат дълго.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 14:50 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2010, 18:19
Мнения: 47
Ами маи си прав.Слагам още 6.Само да не изкарам водка накрая


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима