Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 26 Юни 2017, 01:27 Дата и час: 26 Юни 2017, 01:27

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Захарност "0"
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2010, 19:04 
Offline

Регистриран на: 10 Авг 2010, 17:04
Мнения: 12
Местожителство: Ямбол
Здравейте колеги. Четох доста мнения на тема захарност на материала за варене но не разбрах дали задължително се вари когато захарността е "0". Имам заложени мяколко бидона по 100л с Ябълков материал с 10 кг захар и 40л вода . Според мен ферментацията си протича нормално .Вече минаха 15-16 дни и забелязах че материала започна да се разбърква много лесно и стана по воднист. Измерих захарността със захаромера и показа"0",но материала не е паднал на дъното на бидоните още изцяло.Може би 50 процента от него още е на повърхността. Въпроса ми е дали някой може да даде съветче какво да правя,Защото някой казват че трябва да падне всичкия материал и на повърхността да остане само сиропа,Други казват да се мери захарността и при "0" да се вари. Опитах от сиропа и няма Сладък вкус,Поднесох запалена клечка и не гасне. Моля за съвет Да варя ли или да чакам да падне всичкия плод на дъното на бидоните. Aко изчакам още дали не се губи от алкохола.Благодаря предварително на всички които ми помогнат със съвет :help:


Последна промяна rahneff на 15 Сеп 2010, 09:11, променена общо 1 път

Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Захарност "0"
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2010, 19:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1510
Местожителство: Wallis and Futuna
От това Аз което съм чел, сигурно още протича тихата ферментация, а и материала ти е със плаваща шапка.Другите колеги да кажат!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Захарност "0"
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2010, 19:50 
Offline

Регистриран на: 10 Сеп 2010, 21:10
Мнения: 23
Местожителство: ловеч
аз също мисля че е време да я вариш.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Захарност "0"
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2010, 21:19 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6108
Местожителство: София
Ако не шуми(като разбъркаш да се появява пяна)-вари я....това не е вино ,че да чакаш тиха ферментация.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Захарност "0"
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2010, 21:21 
Offline

Регистриран на: 10 Авг 2010, 17:04
Мнения: 12
Местожителство: Ямбол
ами не се пени като я разбърквам.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Захарност "0"
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2010, 21:24 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6108
Местожителство: София
значи вариш когато можеш...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима