Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 12:25

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 11:43 
Offline

Регистриран на: 08 Окт 2009, 17:10
Мнения: 32
Правя второ вино с пращината която извадих сега за да сложа новото вино.Като разреждам със захарния сироп 1 към 4 се получава захарност 15%.Захарноста ли да гледам да е 20% или пропорцята захар вода???
Чакам БЪРЗ ОТГОВОР защото в момента действам.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 11:47 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
просто си сметни, колко захар се пада на литър вода за да се получи 20%-23% захарност!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 12:17 
Offline

Регистриран на: 08 Окт 2009, 17:10
Мнения: 32
[quote="ilu6a"]просто си сметни, колко захар се пада на литър вода за да се получи 20%-23% захарност![/quo
При мен се пада някаде 3 към 1,но аз меря захарноста при сипан захарен сироп и след това ще корегирам в рамките на 20-22%.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 14:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
vavel написа:
При мен се пада някаде 3 към 1,но аз меря захарноста при сипан захарен сироп и след това ще корегирам в рамките на 20-22%.

Получава се захарност 15% когато съ налял захарният сироп в джибрата защото тя е била ферментирала вече и има ниска захарност и образуван алкохол в нея би трябвало да оставиштака , защото ще се образува голямо количество алкохол и няма да може да преври всичката захар.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 14:43 
Offline

Регистриран на: 08 Окт 2009, 17:10
Мнения: 32
petiomalchev написа:
vavel написа:
При мен се пада някаде 3 към 1,но аз меря захарноста при сипан захарен сироп и след това ще корегирам в рамките на 20-22%.

Получава се захарност 15% когато съ налял захарният сироп в джибрата защото тя е била ферментирала вече и има ниска захарност и образуван алкохол в нея би трябвало да оставиштака , защото ще се образува голямо количество алкохол и няма да може да преври всичката захар.

Е...добре,сега на 15% да я остава или на20% :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 15:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Колко беще началната захарност на първото вино
За да разреди джибрата която останала от първото вино захарният сироп с захарност 19-20% на 15% значи тя е ферментирала и в нея има вече алкохол около. Все едно добавя друго грозде което трябва да ферментира интересува те неговата захарност, ако гледаш общата тя ще те подведе защото има някакво количество спирт. Важното е добаеният захарен сироп да е с захарност 20% и после не буташ нищо.
Тъи като при ферментацията на първото вино част от хранителните вещества на дрождите са изразходени е добре джибрата да се подхрани амониев сулват, амониев фосват и витамин В1 - продават ги в комплект активатор на ферментация. Хубаво е да се добави и лимонтозу едно пакетче 10гр. на 10л. добавена вода за осигуряване киселинна среда на дрождите. Но и нищо да не сложиш пак ще стане.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 15:22 
Offline

Регистриран на: 08 Окт 2009, 17:10
Мнения: 32
Като правя сметка 40 кг захар съм разтворил в около 130л вода и се получила захарност 20-22%.Ако съм те разбрал правилно сега трябва да добавя поне 20-30 л вода за да стане пропоцията на сиропа 4 към 1 ,а захарноста на материала колкото дойде :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 15:36 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
Тук не съм много съгласен с Малчев.
Алкохола който е останал в джибрите(според мен)не е толкова ,че да повлияе на ферментацията-още повече ако е с културни дрожди...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 15:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Мярката на водат не е точна явно. Винаги като разреждам захар с вода в пропорция 1кг. захар 4литра вода се получава 19-20% захарност. Най-добре отмервай водата с 10л. туби от минерална вода. При твоят случай гледаи захарноста на захарният ситоп.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 16:14 
Offline

Регистриран на: 08 Окт 2009, 17:10
Мнения: 32
petiomalchev написа:
Мярката на водат не е точна явно. Винаги като разреждам захар с вода в пропорция 1кг. захар 4литра вода се получава 19-20% захарност. Най-добре отмервай водата с 10л. туби от минерална вода. При твоят случай гледаи захарноста на захарният ситоп.

Вече съм го направил 3 към 1 и се е получила тази захарност(20-22),като съм го добавил в пращината.Да разреждам ли общото количество за да получа 4 към 1,като захарноста ще падне на 15 примерно :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 16:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Да

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 17:16 
Offline

Регистриран на: 08 Окт 2009, 17:10
Мнения: 32
petiomalchev написа:
Да

Разреждам го на твоя отговорност ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 20:22 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Хе-хе отново стигаме до питанката, която на някои тук не харесваше, за съотношението между килограм захар и литър захар.
Разликата е 8 ОСЕМ ПРОЦЕНТА !


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 20:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
valentor написа:
Хе-хе отново стигаме до питанката, която на някои тук не харесваше, за съотношението между килограм захар и литър захар.
Разликата е 8 ОСЕМ ПРОЦЕНТА !

Няма питанка разрежда ферментирала джибра с захарен сироп 19-20% захарност.
Ако започналата ферментация джибра показва 10% захарност и се добави същото количество захарен сироп колко ще покаже захаромера.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 21:04 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Човека точно това пита: Как да получи 20 %
Е те тука е питанката


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Мартин85 и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима