Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 08:31

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2010, 21:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Окт 2010, 21:11
Мнения: 4
Искам да попитам възможно ли е да се направи ракия от натурален сок.
Имам около 700л. вишня.
Консервантите в сока дали пречат и ако не колко захар е най подходяща според вас.
Благодаря и наздраве.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2010, 21:41 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
можеш ли да кажеш какви консерванти съдържа и %захарно съдържание на този етап?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2010, 21:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
От нутра суит ракия не става :skeptisch:

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2010, 22:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Krass написа:
От нутра суит ракия не става :skeptisch:

.......но от изосуит става,по-важно е какви са консервантите,те са тези които бъркат сценария. ;)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2010, 22:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Окт 2010, 21:11
Мнения: 4
захарноста е 12 консерванти незнам


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2010, 22:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Окт 2010, 21:11
Мнения: 4
има ли някакъв неутрализатор - Хлебна мая например


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2010, 22:31 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1843
Местожителство: София
Пробвай в едно шише. Ако шупне - значи става.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2010, 22:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Окт 2010, 21:11
Мнения: 4
За колко време би следвало да шукне
Аз също така си мислех но и ако и сложа някакъв плод няма ли да е по добре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2010, 22:46 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1843
Местожителство: София
Ако са добри дрождите - почти веднага. За пробата от плод няма нужда. Подслади го малко...

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2010, 23:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Най-точно ще се разбере ако няма домавена захар. Ако тръгне ферментация без добавена захар после спокойно може да се добави до 20% захарност. Аз предлагам в една тенджара налеи 2-3 литр сок затопли го до 30-35гр. Но недей да определяш температурата с пръст, а вземи един термометър. Купи едно пакетче мая на д-р Йоткер наръси отгоре без да бъркаш, дръж пробата на топло, може и да покриеш тенджарата с плат на няколко ката. До един час трябва да тръгне ферментацията. Тази захарност със захаромер ли я мери или пише някъде.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима