Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 18:03

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2010, 13:41 
Offline

Регистриран на: 09 Сеп 2009, 19:41
Мнения: 12
Здравейте искам да ви попитам за съвет
Така заложих сини сливи преди месец и не съм слагал захар още сега ако сложа
ще има ли файда или не да знам дали да е варя така или да мусложа захар общо всичко ми един бидон от 120 литра
Благодаря ви предварително


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2010, 14:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
По-добре недей.
Ако е 100л. материала може да сложиш 6-7кг. захар /захарноста на сливите е най-много 13%/ така все едно ще станат с начална захарност 20%/ би трябвало да преври добавената захар но трябва джибрата да е на топло около25 гр. за да тръгне пак ферментация, ако е в маза сега температурата най-много да е 15-16гр. при тази температура на дали ще се възбуди нова ферментация. Има вариянт да вдигнеш температурата на джибрата, като завиеш бидона с черги и вътре в него да слагаш грейка от 10л. бутилка от минерална вода пълна с гореща вода от бойлера като я сменяш сутрин и вечер. Но незнам дали си заслужава за 5-6л. допълнително ракия хамалогията и също така има и риск да не стане нищо. От тази джибра ако е 100л. ще изкараш около 5-6л. ракия на 50гр с високо качество, ако е ферментацията преминала нормално. Недей чака джибрата в най-скоро време я мятай в казана защото може и нищо да не изкараш ако се бавиш.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Последна промяна petiomalchev на 14 Окт 2010, 22:42, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2010, 22:30 
Offline

Регистриран на: 09 Сеп 2009, 19:41
Мнения: 12
blagodaria ti za informaciata


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима