Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 21:33

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2010, 19:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
Като гледам при нас си е доста скъпо.Мерло и кабарне на 85 ст.(Монтана)

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2010, 12:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Сеп 2010, 11:49
Мнения: 19
Здравейте колеги, взех мерло и каберне на 70 ст. от Свиленградския регион, захарност 21-22
Цената е от търговец тук в Ботевград :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2010, 12:53 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
0.7 като цена добре но като гледам тази захарност 20, 21 дано да е измерена коректно ,ако не ,падаме под 20 при тези жеги а и сигурно има и процент неозряло извътре и става не много добра картинка. тази година явно ще е така.
вчера обрах и продадох моят мискет,беше с захарност 20 % цената беше 0.5 :) добро грозде за ракийка..


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2010, 13:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Сеп 2010, 11:49
Мнения: 19
@ika, за съжаление тази година е така, приятел купи каберне от с. Левуново и захарноста му бе 22.
А дали съм я премерил добре, ми с рефрактометър и обикновен захаромер (дълъг) така си показваше.
Направих я до 24 и ще варя направо ракия, от виното се чуствам зле :krank:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2010, 16:17 
Offline

Регистриран на: 04 Окт 2009, 19:14
Мнения: 69
За тези, които са от София тази година бих препоръчал да пазаруват не от Дружба /само една ронкачка и продавача Ангел почти без грозде/,а от Люлинския пазар където в момента има 3-и такива ронкачки на три различни места мерло и каберне 60-65ст. Друго което бих препоръчал на съфорумците от София да се съберат и да пазаруват заедно от 1 тон на горе цената пада до 10ст., а осигуряват транспорт до 100-ина км за такива количества.Май Люлинския пазар ще измести Дружба занапред.Въпросните ронкачки 3 на Люлин и една на Дружба са купени от фирма Симей за 1300лв.бр.подробна информация тук http://www.simei.bg/ има ръчни ронкачки с отделяне на чепките по 400лв


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 15:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Фев 2008, 20:15
Мнения: 153
Местожителство: Sofia
potenza написа:
За тези, които са от София тази година бих препоръчал да пазаруват не от Дружба /само една ронкачка и продавача Ангел почти без грозде/,а от Люлинския пазар където в момента има 3-и такива ронкачки на три различни места мерло и каберне 60-65ст.

Благодаря за информацията! Този Люлински пазар Кооперативния ли е? Не съм минавал скоро, толкова ли се е разрастнал.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 16:08 
Offline

Регистриран на: 17 Юли 2010, 17:59
Мнения: 10
Някой може ли да каже нещо за Варненския регион....как ще са цените тая година...?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 17:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Днес ходих на Зеленчукова Борса Варна - Мерло, Каберне 75ст. Димят от 65 до 75 ст. Карловски мискет 65 ст. Памид 55 - 60 ст. Хамбурски мускат 85 ст. Цените са 10 - 15 ст нагоре от миналата година.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 17:15 
Offline

Регистриран на: 17 Юли 2010, 17:59
Мнения: 10
petiomalchev написа:
Днес ходих на Зеленчукова Борса Варна - Мерло, Каберне 75ст. Димят от 65 до 75 ст. Карловски мискет 65 ст. Памид 55 - 60 ст. Хамбурски мускат 85 ст. Цените са 10 - 15 ст нагоре от миналата година.

Хммм...мисля да си купя около 200 кг.,за ракия,кой сорт бихте ми препоръчали.Петьо,тъй като явно и двамата сме от Варна,разчитам да помагаш :) Не си ли чувал около нашите села-примерно Константиново,Приселци,Кичево,Осеново....и другите наоколо,дали не дават по-евтино някъде директно от произведителя :?:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 19:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2010, 19:42
Мнения: 4
Някой може ли да ми помогне в избора на грозде.
Единия сорт е каберне , а другия е булгар. Цената им е една и съща, затова се чудя кое да купя.
Гроздето ми трябва само за ракия. Първия сорт е с 21 захарност, а втория с 17.

Благодаря предварително.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 20:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Булгара е десертен сорт, за вино и ракия каберне.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 20:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2010, 19:42
Мнения: 4
Относно Булгара ми казаха , че дава добър рандеман.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 20:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Да ама захарноста на този е 17%, 17х0,56=9,56% алкохол, а 21% захарност 21х0,56=11,76% алкохол. Като 0,56 е коефициент на преобразуване на захарта в алкохол. Кое ще има по добър рандеман.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 21:49 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
Да де ама от 100кг булгар получаваш 80л. сок, а от кабернето 45л. Аз съм за булгара ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 21:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Е 80л. ако мине през центрофуга да, ама по нормален начин са 65. За вино количественият рандеман наистъна е по добър, грозде към пуснат сок. Аз говорех за ракия, от гледна точка на захарноста и по голямо количество ароматни вещества, тъй като по дребните зърба имат по голямо количество ципа а там са и ароматите.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: agrar4o, GunGod, msergiev и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима