Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 13:58

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2010, 20:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Окт 2010, 10:09
Мнения: 12
Местожителство: София
Приложих два метода - клечката изгасна, но при облизване на пръста не ъсетих захарност. Днес си купих захаромер и ако той покаже 0, отивам за казана. За пръв път ми, по-рано само помагах на татко, но не си спомням почти нищо. Но все пак, кажете - защо има противоречие при горните два показателя?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2010, 20:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
bekon написа:
Приложих два метода - клечката изгасна, но при облизване на пръста не ъсетих захарност. Днес си купих захаромер и ако той покаже 0, отивам за казана. За пръв път ми, по-рано само помагах на татко, но не си спомням почти нищо. Но все пак, кажете - защо има противоречие при горните два показателя?

Захарност 0-значи да не усещаш във вкуса му!!от тук нататък ти командваш парада :cooler:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2010, 21:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Съвет за покупка на захаромер. Българските са точни, но са разграфени до 5% захарност, има едни руски купих го от аптека разграфен е до 0% има и една червена черта до там потъва в вода тя показва 1,5% захарност. Дължината му е около 20см. Мисля че е пергектен. Нямам обаче как да сравня показанията му с рефрактомер.
Гасненето на пламъка говори за наличие на ферментационен процес, вкусъ може и да лъже в зависимост какво си ял преди това. Газировката на шарата също е косвен показател за наличие на ферментация. За това трчбва да се направят всички проби да не ни заблуждава някоя.
Мерене на захарноста с захаромер.
Проверка за сладък вкус.
Проверка за газировка.
Проба дли огънчето гасние над джибрата.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима