Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 00:44

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 357 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 24  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2013, 22:24 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
ми ...алабализми...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2013, 07:15 
Offline

Регистриран на: 29 Ное 2013, 11:35
Мнения: 5
Магика написа:
Когато сложим дюлите и захарния сироп в бидона колко време ги бъркаме всеки ден?

Еми аз пак да попитам? :?:
Една седмица ги бъркам,едни казват спирай,други казват продължавай...Ако спра да бъркам да не вземат да плесенясат?Дали да не ги натисна с нещо отгоре,нали продават едни такива,които натискат зелето?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2013, 18:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 17:53
Мнения: 10
Здравейте!!!!Имам нужда от помощ относно джибрето от дюли.Изчетох доста по темата обаче незнам дали всичко е наред при мен.В момента меря захарноста и тя е 0 но отгоре има пяна и на вкус е газирано.Отгоре има част от плода и течността в бидона е мътна.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2013, 18:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
pepe написа:
Здравейте!!!!Имам нужда от помощ относно джибрето от дюли.Изчетох доста по темата обаче незнам дали всичко е наред при мен.В момента меря захарноста и тя е 0 но отгоре има пяна и на вкус е газирано.Отгоре има част от плода и течността в бидона е мътна.

Точно така трябва да е.... вари на казана....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2013, 18:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 17:53
Мнения: 10
Точно така трябва да е.... вари на казана....
Мерси много!!!!!!!Но имам ново питане.Колко време може да седи така готовото джибре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2013, 18:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
pepe написа:
Точно така трябва да е.... вари на казана....
Мерси много!!!!!!!Но имам ново питане.Колко време може да седи така готовото джибре.

А ми ако е на студено и добре запечатано, може и до пролетта....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2013, 18:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
Еми аз да отговоря.
Първо, добре дошли на нашата маса на [b]pepe[/b] и [b]Магика[/b].
Та, [b]pepe[/b], готов си за казана. На мен ми е малко чудно как дори си стигнал да захарност 0, защото, заради пектина в дюлите при мен по-малко от 3 не съм виждал. Колкото и да ги чакам и мъча. А това, че е газирано, мътно, има пяна, въобще да не те притеснява. Опитай го и на вкус. Не трябва да има сладост, трябва да горчи, да се усеща алкохола на нос и на вкус. Абе като младо вино от ДЮЛИ. И да киселее, но това вече е мога да обясня как и колко.
[b]Магика[/b], ти какво толкова бъркаш. Щом си изчел достатъчно, би трябвало вече да знаеш, че на дрождите им трябва кислород в началото. Ден, два, да кажем три. После НЕ. Да затиснеш шапката е добро решение. Няма да навреди. Но какви гъби, какви плесени те притесняват не знам. Абсурд е по време на ферментацията. Освен ако не заразиш материала с нещо.
Така добре ли е? Просто следи захарността как пада и температурата в граници. И... ще да станат нещата.
Успех Ви желая.

ПП. Да, и Мони подкрепя за казана. :megagrin:
ППП. Нов въпрос - нов отговор. "Колко време може да седи така готовото джибре."
Ми, в това студено време може да седи. Плътно затворено и на студено. Пък, ако имаш и патоки, да спиртоваш с тях, за да вдигнеш градуса, и до пролетта може да изкара.
ПППП. Ей, Мони е на линия и ме изпреварва. Наздраве, Бароне.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2013, 19:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 17:53
Мнения: 10
Ееее мерси за помоща!!!!!!Бях се залудил помислих че съм прецакал работата пък ми е за първи път и.........
Ще изтискам на преса дюлите и ще варя само сока без плода.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2013, 20:34 
Offline

Регистриран на: 29 Ное 2013, 11:35
Мнения: 5
pepe написа:
Ееее мерси за помоща!!!!!!Бях се залудил помислих че съм прецакал работата пък ми е за първи път и.........
Ще изтискам на преса дюлите и ще варя само сока без плода.


Май не е добро решение.Доколкото четох по този начин ще загубиш аромата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 09:17 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 266
Никакъв аромат няма да загубиш.По скоро ако не ги изцедиш може да "спечелиш" аромат на загоряло. Ако ти е малко аромата при преварката както казаха колегите тука сложи пресни дюли.

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 14:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 17:53
Мнения: 10
beff написа:
Никакъв аромат няма да загубиш.По скоро ако не ги изцедиш може да "спечелиш" аромат на загоряло. Ако ти е малко аромата при преварката както казаха колегите тука сложи пресни дюли.

Еми и мен ме страх да не загори затова ще ги отделя


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013, 06:38 
Offline

Регистриран на: 29 Ное 2013, 11:35
Мнения: 5
А с какво прецеждате? :?
И казана ми е на ток,пак ли ще загори? :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2013, 16:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 17:53
Мнения: 10
Здравейте пак съм с питане!!!!! :)
Благодаря много за съветите които ми дадохте сварих ракията от дюлите и стана добре обаче се сетих да попитам нещо друго.Отделих плода а той е бая почти 100 кг. само плод.Мога ли да го заредя втори път.Някой правил ли го е това и ще стане ли? :lab:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2013, 16:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
pepe написа:
Здравейте пак съм с питане!!!!! :)
Благодаря много за съветите които ми дадохте сварих ракията от дюлите и стана добре обаче се сетих да попитам нещо друго.Отделих плода а той е бая почти 100 кг. само плод.Мога ли да го заредя втори път.Някой правил ли го е това и ще стане ли? :lab:

Може, 1 кило захар разреждаш с 4 литра вода, на 10 кла захар слагаш и 1-2 пакетчета лимонтозу.Но сега е студено, най добре запечати добре материала,
сложи го на студено и на пролет като се затопли го заложи за ферментация...

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2013, 17:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 17:53
Мнения: 10
:lab:[/quote]
Може, 1 кило захар разреждаш с 4 литра вода, на 10 кла захар слагаш и 1-2 пакетчета лимонтозу.Но сега е студено, най добре запечати добре материала,
сложи го на студено и на пролет като се затопли го заложи за ферментация...[/quote]
ЕЕЕЕ пак благодаря!!!!!Ама мойто джибре стои в помещение с постоянна температура около 17 / 18 градуса.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 357 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 24  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима