Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 14:48

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 357 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2013, 17:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2508
Местожителство: ''Survivor'' България
Е ми както си решиш.И моето второ зареждане е на 18'в банята :lol: , вече 18 ден стои на 6% захарност, а ма аз го не бързам, когато стане.... :D

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2013, 17:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 17:53
Мнения: 10
MONI BARONA написа:
Е ми както си решиш.И моето второ зареждане е на 18'в банята :lol: , вече 18 ден стои на 6% захарност, а ма аз го не бързам, когато стане.... :D

:klatsch: :klatsch: Слагам го :prost2: :prost2: :prost: Че да чакам до на пролет.........
Мони тябва да черпя :megagrin: за информацията


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2013, 17:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Фев 2013, 19:40
Мнения: 60
pepe написа:
Здравейте пак съм с питане!!!!! :)
Благодаря много за съветите които ми дадохте сварих ракията от дюлите и стана добре обаче се сетих да попитам нещо друго.Отделих плода а той е бая почти 100 кг. само плод.Мога ли да го заредя втори път.Някой правил ли го е това и ще стане ли? :lab:

Този отделен плод/100 кг/ раздели в 4 отделни сьда,на всеки посипи по 20 кг захар и след 3-4 месеца добавяй вода 1:4,дрожди и каквото трябва там,като преври-в казана... :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2013, 18:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2508
Местожителство: ''Survivor'' България
vvgrozev написа:
pepe написа:
Здравейте пак съм с питане!!!!! :)
Благодаря много за съветите които ми дадохте сварих ракията от дюлите и стана добре обаче се сетих да попитам нещо друго.Отделих плода а той е бая почти 100 кг. само плод.Мога ли да го заредя втори път.Някой правил ли го е това и ще стане ли? :lab:

Този отделен плод/100 кг/ раздели в 4 отделни сьда,на всеки посипи по 20 кг захар и след 3-4 месеца добавяй вода 1:4,дрожди и каквото трябва там,като преври-в казана... :prost:

Извинявай много но това рецепта за компот ли е ????
Недейте така бе хора, не давай те такива налудничави идеи, че обърквате хората
тотално........
Пс.този номер със захарта става за консервация но я си представи че тртъгне ферментация, кво правим тогава а.....а....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2013, 18:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Фев 2013, 19:40
Мнения: 60
MONI BARONA написа:
vvgrozev написа:
pepe написа:
Здравейте пак съм с питане!!!!! :)
Благодаря много за съветите които ми дадохте сварих ракията от дюлите и стана добре обаче се сетих да попитам нещо друго.Отделих плода а той е бая почти 100 кг. само плод.Мога ли да го заредя втори път.Някой правил ли го е това и ще стане ли? :lab:

Този отделен плод/100 кг/ раздели в 4 отделни сьда,на всеки посипи по 20 кг захар и след 3-4 месеца добавяй вода 1:4,дрожди и каквото трябва там,като преври-в казана... :prost:

Извинявай много но това рецепта за компот ли е ????
Недейте така бе хора, не давай те такива налудничави идеи, че обърквате хората
тотално........


Нееее,не е рецепта за компот!!!!!Сьс захарта ще си консервира плодовете/в случая дюлите/,до на пролет сместа ще се ароматизира с аромата на плода/в случая дюли/,парчетата дюли са вече като гумички,сока страшно ароматен-от тук нататьк решението си взема всеки.Така или иначе дюлева,смокинова и т.н.екзотични за БГ ракии са захар и плод за аромат...Проверено!!!Пробвано!!!Работи!!!Гарантирам :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2013, 19:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2508
Местожителство: ''Survivor'' България
vvgrozev; забрави да кажеш че трябва хубаво да се разбърка джибрето със захарта.
за да се получи така наречената консервация.
Ако тръгне ферментация такава смрад ще се разнесе че ''ум ще ти зайде''.....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2013, 14:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Фев 2013, 19:40
Мнения: 60
MONI BARONA написа:
vvgrozev; забрави да кажеш че трябва хубаво да се разбърка джибрето със захарта.
за да се получи така наречената консервация.
Ако тръгне ферментация такава смрад ще се разнесе че ''ум ще ти зайде''.....



Нищо не сьм забравил,по-точно забравих да кажа,че захарта само се насипва отгоре на плодовете и се оставя така БЕЗ ДА СЕ РАЗБьРКВА!Тьнкажа на този метод е в това,че с времето се саморазтопява бавно,изтегляйки и сока .А когато се стопли,на пролет и захарта се е разтопила ,процедурата нататьк е ясна.Колкото до ферментация,при тази концентрация на захар просто няма как да се получи.Ами това е :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2013, 16:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 563
Местожителство: София
Слушай, [b]vvgrozev[/b], ти не знам дали разбра, но става дума за 100 кг. ферментирали вече и изстискани дюли?
Този съвет, дето го даваш дали е коректин в този слючай?
Аз не съм го правил втори път и не мога да кажа.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2013, 17:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2508
Местожителство: ''Survivor'' България
lhristov написа:
Слушай, vvgrozev, ти не знам дали разбра, но става дума за 100 кг. ферментирали вече и изстискани дюли?
Този съвет, дето го даваш дали е коректин в този слючай?
Аз не съм го правил втори път и не мога да кажа.

Точно това исках да бесня и аз.Този метод за консервация до пролетта със захар го правят балканджиите но с пресни плодове а не с джибри.....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2013, 19:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Фев 2013, 19:40
Мнения: 60
MONI BARONA написа:
lhristov написа:
Слушай, vvgrozev, ти не знам дали разбра, но става дума за 100 кг. ферментирали вече и изстискани дюли?
Този съвет, дето го даваш дали е коректин в този слючай?
Аз не съм го правил втори път и не мога да кажа.

Точно това исках да бесня и аз.Този метод за консервация до пролетта със захар го правят балканджиите но с пресни плодове а не с джибри.....



Аз това за ферментиралите дюли го разбрах.Според мен, щом не са минали през казана ,нямаш никакьв проблем.Макар ,че като четях за винасата,не би трябвало да имаш проблем и като е преварено...В северозападна БГ се прави и трето вино от джибри ,захар и вода...Що да не стане с дюлите?????????????Ако си ги изстискал/дюлите/на кюспе,ще трябва да ги овлажниш и понатрошиш,ако само си ги изцедил,бьди сигурен,че ще имаш превьзходен ,много гьст с аромат на дюли сок с гьстота на нектар...
Нищо не ти пречи и да не опитваш!Ти си решаваш! :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2013, 20:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 563
Местожителство: София
Аз, както казах, втори опит с дюли нямам. Но по-разумно ми звучи, изстисканите дюли да се уплътнят, затворят херметично, спиртоват леко с патоки и на студено. Ще изкарат до пролетта без проблем. Пък тогава, като се отвори ще се види, стават ли за нещо или са за изхвърляне. Така с тази захар сега ми се струва глупав риск. Неразумен айде, нека кажа.
А с трето вино имам опит. Но това е друг въпрос. Нали знаете, че съм от Враца. Закарах по-миналата година трето мерло, за да го вари татко за ракия, те взеха че го изпиха. Е, оправданието беше, че било малко за казана... И така си и беше, де. Но го бях бистрил дори с бентонит. Още се учех аз, кое, как. Та такива ми ти работи. но те го харесаха, де.
Успех на колегата с тези изстискани дюли.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2013, 21:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2508
Местожителство: ''Survivor'' България
vvgrozev написа:
Този отделен плод/100 кг/ раздели в 4 отделни сьда,на всеки посипи по 20 кг захар и след 3-4 месеца добавяй вода 1:4,дрожди и каквото трябва там,като преври-в казана... :prost:

Сега като го прочетох пак и се втрещих.... :shock:
На 4 места по 20 кила захар = на 80кила захар......
А в'е хора вие наистина давате налудничави идеи.... :?
Че той първия път не използвал толкова захар..... луда работа.....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2013, 07:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Фев 2013, 19:40
Мнения: 60
Ами да сложи по 10 кг,но тогава ще пие одеколон от дюли,щото аромата ще е мнооого силен.А от дюлите освен аромат какво друго излиза като ракия???


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2013, 09:12 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
ама какво се хванахте с тези дюли и консервацията,че и преварени веднъж...Тъпите дюли на борсата струват 60ст килото и ги има чаааак до март ..април...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дюли
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2013, 11:20 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
ilu6a написа:
ама какво се хванахте с тези дюли и консервацията,че и преварени веднъж...Тъпите дюли на борсата струват 60ст килото и ги има чаааак до март ..април...


Абе 60 ст., ама като се замислиш колко малко захар имат и основно са за аромат при ферментацията може би си заслужава "втората употреба"


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 357 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима