Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 10:08

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2010, 19:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
BREAKER е хвана се. Илия знае много добре отговора, просто ме провокира :thumbs1:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2010, 21:54 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
ааааа,Петьо...ти първи провокираш))))
Ползвайте дрожди и ако ще и 30% захарност да имате пак ще изферментират...естествено при правилно подбран щам...
Пък после ако искате правете вино или ракия ...все тая...изходния мат. е един и същ)))

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2010, 22:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
ilu6a написа:
ааааа,Петьо...ти първи провокираш))))
Ползвайте дрожди и ако ще и 30% захарност да имате пак ще изферментират...естествено при правилно подбран щам...
Пък после ако искате правете вино или ракия ...все тая...изходния мат. е един и същ)))

Прав е Илуша,много проблемимогат да бъдат спестени ,ако се използуват правилните дрожди.само един пример -мерлото ми с 26% захарност при използване на lavlin ec-1118 изферментира до 0 захарност за 4 дни??второто вино също,третото и то...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2010, 04:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Илия и Наско са са прави има ли хубав щам дрожди става. Аз говорех само за случайте когато се използват за ферментацията културните дрожди от гроздето. :prost2:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2010, 20:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
Здравеите колеги нов съм така че наздраве на всички. Относно темата, купих широка мелнишка от Петрич със захарнос 24%.Напълних 8 бидона бърках една седмица и го оставих да ферментира на топло при котлето.Случаино единия бидон съм затворил плътно,след две седмици проверих захарноста ,7 бидона бяха почти на 0 а затворения на 7. Има възможнос колегата случаино да е прекъснал ферментацията.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2010, 22:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
GEOSTAZA при херметически затворен бидон, количеството на СО2 се увеличава от протичащата ферментация, при достигане на определено количество СО2 в джибрата и повишено налягане ферментацията спира. Разбъркаи джибрата добре, ако имаш възможност я преточи за да се освободи от излишното количество СО2 и щом е на топло ферментацията ще се възобнови.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: bogdan_stg и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима