Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 10:47

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2010, 23:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Фев 2008, 20:15
Мнения: 153
Местожителство: Sofia
Plamen Ivanov написа:
Ще ги затворя но постоянно като се надуят ли да испускам вьздуха или не...

Не можеш ли да им направиш воден клапан? Така не си е работа да ги дебнеш колко са се надули.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2010, 20:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2010, 15:46
Мнения: 15
Сьбота ми предстои да варя джибрите и се чудех кои са усновните деиствия които трябва да знам преди да ида на казана.Примерно имам в предвид последователноста на тези деиствия като какво да сложа казана и тнт.Ще сьм благодарен за мненията.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2010, 23:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Някои слагат сол, сода лук, лукчета, мед, съкъз, пелин и т.н. Ако е хубав материяла на аромат и вкус /не е много кисел/ не слагай нищо. Ако киселее повечко разтвори сода във вода наливаи по малко и бъркаи докато остане леко кисел като вино.
Отдели 1% първак /на 100л. материал 1л./ не се стискаи и за парцуцата започни да я отделяш след 45%алкохол на чучура. :prost2:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 07:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2010, 15:46
Мнения: 15
Лошо ли е да извадя чепки от бидона искам да ги извадя и да ги истискам защтото материала няма да се сьбере в казана а днес ще варя


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 07:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Авг 2009, 12:59
Мнения: 90
Местожителство: София
Plamen Ivanov написа:
Лошо ли е да извадя чепки от бидона искам да ги извадя и да ги истискам защтото материала няма да се сьбере в казана а днес ще варя

Няма лошо, даже е добре да ги махнеш. Успех днес! :lab:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 07:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Plamen Ivanov написа:
Лошо ли е да извадя чепки от бидона искам да ги извадя и да ги истискам защтото материала няма да се сьбере в казана а днес ще варя

ако имаш възможност да вземеш преса за изстискване,ще е наи добре,ако не ,вари само течноста


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 08:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2010, 15:46
Мнения: 15
Благодаря ви колеги :respekt: :gott: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 14:46 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2010, 19:58
Мнения: 58
успех и доклад за резултата :2thumbs:
p.s.
не забравяй материала за скарата и нещичко за усмивка :zauf2:


Последна промяна Karovski на 04 Дек 2010, 15:29, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 14:55 
Offline

Регистриран на: 31 Яну 2010, 16:03
Мнения: 1
Karovski написа:
успех и доклад за резултата :2thumbs:

признавам те паце :2thumbs: щом си стигнал до тук значи ще стане работата.успех и да почерпиш.... :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Дек 2010, 11:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2010, 15:46
Мнения: 15
Мисля че всичко мина нормално като изключим че неможах да събера целия материал остана около 30л иначе ракията текна на 80 ал.гр. отделих 2л пьрвак останалото количество ракия слагах в един бидон докато не стигна до 45ал.гр. е малко по малко защото се бях позаблял но като цяло всичко мина добре докарахме си мн усмивки резултатът 75л-68ал,гр ракия субрах и 10л патоки и си заминах


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2010, 15:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Дек 2010, 14:38
Мнения: 3
Plamen Ivanov написа:
Здравеите колеги.Искам да споделя с вас и моята история.За 2год. ще варя ракия от грозде и не сьм запознат добре сьс процеса но чуите какво направих взех 250кг грозде мерло и го разпределих в 4 бидона на всеки бидон сложих по 15кг захар и по 45л вода 1 кьм 3 за сьжаление не измерих захарноста но явно е доста от проченото в форума разбирам че сьм направил голяма глупост сега след 45 ден джибрите още не са паднали ферментацията им вьрви мн слабо чуват се леко да врьт като ги разбуркам се газират разпенват не знам какво да правя да ги затопля ли или нещто друго за да може ферментацията да мине нормално.Благодаря ви предварително за предложените идеи.

sloji drojdi mn si dignal zaharniq gradus i nqma da prewryt skoro nqkyde fevruari 6te stane rabotata
nqkoj hora slagat i po malko ocet ama ne sym probwal i ne smeq da kaja 4e stawa



Модератор:
КИРИЛИЦА!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2010, 15:36 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
никога АМА НИКОГА не слагай оцет-има други начини да се коригира РН-то

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: GunGod и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима