Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 12:45

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Главоболието
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2009, 21:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
А какво прави захарта ,че от ракия с много захар много боли глава.

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2009, 22:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Окт 2009, 21:07
Мнения: 15
Местожителство: гр.В.Търново
Krass написа:
А какво прави захарта ,че от ракия с много захар много боли глава.

А да ли е от качеството на ракията или от количеството? :megagrin:

_________________
Акълът идва бавно и болезнено.
Много е вероятно въобще да дойде.
Тогава остава само болката...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2009, 22:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Количеството винаги е константа, защото и обема ми е константа. Но някой път ,от салатата ли,от оцета ли...

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2009, 10:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Krass написа:
А какво прави захарта ,че от ракия с много захар много боли глава.

Глава боли от остатъчната захар,захар не разградена напълно. :)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2009, 16:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
BREAKER написа:
Krass написа:
А какво прави захарта ,че от ракия с много захар много боли глава.

Глава боли от остатъчната захар,захар не разградена напълно. :)

Ахааа, вече никакви десерти в края на надпиването :megagrin:

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2009, 22:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
BREAKER написа:
Krass написа:
А какво прави захарта ,че от ракия с много захар много боли глава.

Глава боли от остатъчната захар,захар не разградена напълно. :)

Ако има остатъчна захар в материала тя няма да премине през лулата и серпентината, при ферментацията освен етилов алкохол се произвеждат и други алкохоли естери и алдехиди малко количество мазнини, получават се не съвършенни молекули С2Н5ОН е от тези неща боли глава.
Ами затова като се слага захарар за увеличаване количеството на ракията на 1кг. 4л. вода 5-10гр. лимонтозу. температурата на материала да не се повишава повече от 25гр. и да не пада под 17 гр. Вариш веднага като потъне материала. Глава боли и от неправилно варен материал, от чучура на казана се следи струята да пада отвесно, ако дърпа напред намаляш огъня ако отива назад засилваш. Ракията трябва да тече студена, ако е топла засилваш охлаждането. Отделяш първак 1% от количеството на заложения материал. Когато ракията почне да тече под 50 ал/гр. следиш да не се появи лош вкус и мирис /дегостираш по често/ ако не се появи отделяш за парцуца след 40 ал/гр.
Краиният продукт даржиш 2 месеца в отворен съд, слагаш му някоя треска според вкусъ /черничева, дъбова или акациева/ може да добавиш и една супена лъжица мед на десет литра ракия /не разредена/.
И накрая прявиш една яка дегустация / :saufen: /, ако на другия ден те цепи главата, преваряш ракията втори път :lachtot:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2009, 23:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
petiomalchev написа:
BREAKER написа:
Krass написа:
А какво прави захарта ,че от ракия с много захар много боли глава.

Глава боли от остатъчната захар,захар не разградена напълно. :)

Ако има остатъчна захар в материала тя няма да премине през лулата и серпентината, при ферментацията освен етилов алкохол се произвеждат и други алкохоли естери и алдехиди малко количество мазнини, получават се не съвършенни молекули С2Н5ОН е от тези неща боли глава.
Ами затова като се слага захарар за увеличаване количеството на ракията на 1кг. 4л. вода 5-10гр. лимонтозу. температурата на материала да не се повишава повече от 25гр. и да не пада под 17 гр. Вариш веднага като потъне материала. Глава боли и от неправилно варен материал, от чучура на казана се следи струята да пада отвесно, ако дърпа напред намаляш огъня ако отива назад засилваш. Ракията трябва да тече студена, ако е топла засилваш охлаждането. Отделяш първак 1% от количеството на заложения материал. Когато ракията почне да тече под 50 ал/гр. следиш да не се появи лош вкус и мирис /дегостираш по често/ ако не се появи отделяш за парцуца след 40 ал/гр.
Краиният продукт даржиш 2 месеца в отворен съд, слагаш му някоя треска според вкусъ /черничева, дъбова или акациева/ може да добавиш и една супена лъжица мед на десет литра ракия /не разредена/.
И накрая прявиш една яка дегустация / :saufen: /, ако на другия ден те цепи главата, преваряш ракията втори път :lachtot:

Петьо,ша ма прощаваш ама освен че от остатъчна захар не боли глава,друго не разбрах.А аз мисля точно обратното!!!
Та да си дойдем на въпроса:от какво аджеба боли киферицата(освен от количеството)???
Чета нещо за несъвършенни молекули,????,айде бе не нам бе петьо!!!,алкохоли,естери.....ТИЯ ГИ ИМА НАВСЯКЪДЕ,и в най-чистият алкохол.И стига с това лимонтузу,разбрахме. :furz:
Кажи ми нещо с което да се обосновеш! :? :wallbash:Нещо за което да ти кажа:аферим бе малчев,твоето магаре е мъжко. :gott:

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2009, 02:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
глава боли от прясна ракия. така съм чувал. ако искаш да не те боли глава трябват яко тренировки ! :) чист опит 8-)

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2009, 06:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
BREAKER като прекалиш с водка с кола, от захарта на колата ли те боли глава. Ако ферментацията беше идеален процес при разграждането на захарта да се получи етилов алкохол и топлина то смалко тренировка въобще нямаше да те боли глава, има много продукти на ферментацията който са много отровни.
Аз не съм инженер химик, да ти дам пълен научен отговор, споделям това което съм пробвал и прочел. Дадох някой насоки как да се намалят отровитре в краиният продукт.
А пък в благоприятното влияние на лимонтозуто добавено кън захарта и водата /които се добавят допълнително в гроздовите джибри/ съм направо сигурен.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: 1
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2009, 22:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Ное 2009, 21:55
Мнения: 4
Глава не боли от захар,а от метила.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Мартин85 и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима