Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 17 Авг 2017, 07:32 Дата и час: 17 Авг 2017, 07:32

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2010, 16:07 
Offline

Регистриран на: 18 Ное 2010, 15:54
Мнения: 1
Здравейте,

Търся информация и акъл за процедурата по подготовка на суровина от райски ябълки за направата на ракия.
Райска ябълка (персимон)
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0% ... 0%BA%D0%B0

Имало някаква специфичност в подготовката, поради високото съдържание на танин в плода ?!?

Някой с опит да помогне, моля
:roll:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2010, 10:16 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2010, 18:19
Мнения: 47
И аз съм заложил 100ина кг райски ябълки в 2 бидона и ги чакам да поомекнат за да ги смеля.Мисля да има сложа 30ина кг захар и да видим какво ще стане.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2010, 10:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Да трябва да се оставят да омекната така ще има в тях повече захар. То че ще стане ракия ще стане но какъв е вкусъ.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2010, 11:29 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2010, 18:19
Мнения: 47
Веднъж ми бяха подарили 10литра ракия направена от райски ябълки и вместо захар някакви стари смокиневи сладка разредени във вода.По ароматна ракия не съм пил никога, страхотно питие.


Върнете се в началото
  
 
 [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима