Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 00:29

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2010, 19:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Дек 2010, 20:58
Мнения: 17
Добре тогава,какьв сорт да се ползва


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2010, 19:52 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
започвам с червените:
Каб.совиньо,каб.фран,мерло,пино ноар,гаме ноар,саперави,аликант буше ,барбера,гран ноар,,мавруд,букет,рубин,сира или шираз(изказа няма значение)зарчин,пловдиска малага,септемврийски мавруд,
От шефка, сензо ,гъмза, широка мелнишка и мелник 55-дестилатите са добри но вината трябва да се купажират с такива с по-висока киселинност и алк. съдържание.
да продължим с белите:
ризлинг,ризлинг италиански,траминер розов,фурминт,фетяска алба,харш лавельо,совиньон,шардоне,алиготе,ркатацители,мискет ,димят ,мискет червен,мускат отонел ,вионие,врачански мискет,тамянка,керацуда...
Абе въобще винените сортове са за дестилат.
Мога да изброявам още много но сортовете ще станет по-рядко срещани...в общи линии съм изброил сортовете които съм виждал в продажба!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 14:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Дек 2010, 20:58
Мнения: 17
добре но ништо не казахте за това,че по средата на бидона захарноста е 5 а по нагоре е 0.може би трябва да се подложи нешто под бидоните,например фибран?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 18:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Дек 2010, 20:58
Мнения: 17
да разбирам ли 4е никои не е имал такьв проблем.виното оште не е станало и е сладко,като се изтегли от средата а по отгоре е стипциво. :shock:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 19:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Дек 2010, 20:58
Мнения: 17
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: а дали етака


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 19:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
bobko написа:
да разбирам ли 4е никои не е имал такьв проблем.виното оште не е станало и е сладко,като се изтегли от средата а по отгоре е стипциво. :shock:

объркана ферментация и неразградена захар,това е,.разбъркаи хубаво и ще видиш,че навсякъде е 5%...захарта е долу, а иначе колегите ти дадоха съвет за напред


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 20:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Дек 2010, 20:58
Мнения: 17
да така е като се разбарка жси4ко е 5


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 21:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Дек 2010, 20:58
Мнения: 17
еми на следва6тия бидон като не изкараме ни6то нека ако има желае6т да доиде и 6те му дадем вси4кото останало коли4ество и да си го оправя.благодарим предварително,за6тото е грехота да се хварли все пак.явно си трябва наистина заслужил маистор за да се справи


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 21:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Дек 2010, 20:58
Мнения: 17
явно няма никои желае6т от маисторите :lachtot:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 22:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Дек 2010, 20:58
Мнения: 17
ве4е маи не е интересно.така ли да разбираме?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 22:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Дек 2010, 20:58
Мнения: 17
6те жи ожедомим за краиният резултат все пак


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 22:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Дек 2010, 20:58
Мнения: 17
еми каквото покаже сабя и 4ест юнажка :google:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2010, 03:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Юли 2009, 20:37
Мнения: 43
Тази година и аз се изложих много.Вие на собствен казан ли ще варите.Дано резултатите са задоволителни.Очакваме рекапитолация.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2010, 13:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
bobko написа:
еми на следва6тия бидон като не изкараме ни6то нека ако има желае6т да доиде и 6те му дадем вси4кото останало коли4ество и да си го оправя.благодарим предварително,за6тото е грехота да се хварли все пак.явно си трябва наистина заслужил маистор за да се справи

Еии горкият бобко що така го пропуснахме :nixweiss: какво ли стана с материала му :?:
Ами ти миро защо не си доволен от крайния резултат :?:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2010, 18:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Дек 2010, 20:58
Мнения: 17
Както по горе казах подложихме под бидоните фибран и затоплихме помещението с калорифер но не много.След 1,5 дни полужението се промени драстично,захарността започна да пада сега е около 2 и сигурно кам края на седмицата в казана.Благодарим за положените усилия от ваша страна :megagrin: .Ще Ви уведомя какжо е станало но нека парво да пробваме.До скоро :zauf2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима