Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 05:00

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2010, 08:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2010, 15:46
Мнения: 15
Преди да сваря кашата извадих чепките и ги истисках после реших да ги залея с вода и захар сложих им по 15кг захар и 45л вода сега се чудя трябва ли да правя захарност 21-22% или не кашата която варих неможах да събера цялата в казана остана около 80л материал него мога ли да го сложа към чепките със захарта за да придобие по добур вкус и мирис или да стои отделно какво мислите вие


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2010, 09:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Само чепките ли изкара или и шлюпките.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2010, 16:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2010, 15:46
Мнения: 15
А ми не и шлупки извадих


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2010, 16:17 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
чепките не ти трябват...ама никак!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2010, 19:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2010, 15:46
Мнения: 15
Ами чувал сум че така става като ги залееш с вода и захар пак става ракия е нали с по лошо качество така съм чел и в форума


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2010, 19:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Plamen Ivanov написа:
Преди да сваря кашата извадих чепките и ги истисках после реших да ги залея с вода и захар сложих им по 15кг захар и 45л вода сега се чудя трябва ли да правя захарност 21-22% или не кашата която варих неможах да събера цялата в казана остана около 80л материал него мога ли да го сложа към чепките със захарта за да придобие по добур вкус и мирис или да стои отделно какво мислите вие

80-те литра си ги отдели,изферментирай новата джибра и тогава смесвай и сварявай.
Ми то по-добре да сложиш шумата от дърветата от колкото чепките. :) ;)
П.П.За последното-не го прави.

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2010, 23:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Plamen Ivanov написа:
Ами чувал сум че така става като ги залееш с вода и захар пак става ракия е нали с по лошо качество така съм чел и в форума

Чепките е хубаво да не се слагат в джибрата, за това гроздето се ронка преди да се смели. За бялото вино когато не се отделят помагат за по бързото му оточване но после ако правиш ракия от джибрата вредят. От извадената джибра вода и захр ще стане ракия няма спор.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2010, 02:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2010, 15:46
Мнения: 15
Тгава как трябва да постъпя в случая


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2010, 04:54 
Online
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Plamen Ivanov написа:
Тгава как трябва да постъпя в случая

слушаи Petio иIlu6a и няма да сбъркаш,иначе е лесно ,стъпка по стъпка и си happy :2thumbs:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2010, 15:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Дек 2010, 14:38
Мнения: 3
Plamen Ivanov написа:
Преди да сваря кашата извадих чепките и ги истисках после реших да ги залея с вода и захар сложих им по 15кг захар и 45л вода сега се чудя трябва ли да правя захарност 21-22% или не кашата която варих неможах да събера цялата в казана остана около 80л материал него мога ли да го сложа към чепките със захарта за да придобие по добур вкус и мирис или да стои отделно какво мислите вие

batka ako pita6 mene ot 7 godini warq rakiq kak q prawq :
zemam grozdeto
grijliwo maham ws 4epki melq go s mela4kata za grozde
wednaga merq zaharniq gradus - prawq go za wino i wednaga slagam sernista kiselina, sled 48 4asa slagam drojdi
sled dwe sedmici to4a wino sled koeto slagam zahar po 30 kila na 160 kila bidin
dwa dena byrkam
na trretiq zakwaswam nanowo
bykam o6te tri dena i togawa gi zabrawqm
kato mine wreme
to4a sok slagam na kotlona da zapo4ne da zawira i palq ako se zapali otiwam da warq ako ne 4akam da stane
4e se zimata q prawq i mi stawa bawno 4e e po hladni4ko
4epkite gi hwyrlqm do edna te ne dawat ni6to koito ti kazwa 4e dawat mn zdrawe ot mene
ima samo surow tanin
i ne stawat za wince
ws koeto ti e neobhodimo za winoto se namira w semkata :P
dano sym ti polezen prosto si zemi po 2 kofi ot bidonite zy
razdelli gi w sydowe sloji po 2 kofi woda za da ne izsyhwat dokato si nabawi6 zaharta
i posle si gi doleh s hladka voda kato za bebeta
kato turih kotreto da ne pari ;P
nadqwam se da sym ti polezen




Модератор:
КИРИЛИЦА!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2010, 15:15 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
Посявката с дрожди се прави най-късно 2 часа след третирането със серниста киселина.
Втората посявка е абсолютно ненужна.
нищо което е полезно за виното не се намира в семката!
и тая маймуница.....

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2010, 21:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
toshev_s съфорумеца ilu6a е напълно прав 48ч. след смилане на гроздето ферментацията от културните дрожди е започнала, слагането на култивирани е излишно защото няма да могат да се развият в среда в която е почнала ферментация. С тях и без тях все едно и също. Пък какъв е смисъла в материала за ракия на третия ден да слагаш дрожди, те пак не могат да тръгнат да работят просто дрождите от гроздето са се развили многократно повече от колкото ти добавяш. Номера е в стерилна среда /след сулфатирането/ да могат да се развият само култивираните дрожди и ферментацията да се извърши от тях.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима