Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 13:50

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Авг 2008, 15:49 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
SiteAdmin написа:
Попитай тук:

http://www.ilv.hit.bg/

тук никъде не видях да предлагат дрожди.....???


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Авг 2008, 15:59 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1843
Местожителство: София
Ако някъде извън винпромите селектират дрожди, най-вероятно е там. Имах предвид да им звъннеш един телефон и да ги поразпиташ.

Иначе от чужбина безпроблемно могат да се купят всякакви видове, но опаковките са индустриални. Малки опаковки съм виждал само на дрожди за високопроцентна пращина за спирт, а те са неподходящи за вино и ракия. Ако има мераклии, различни сортове дрожди могат да се внесат и преопаковат тук.

alambik трябва да знае - да изчакаме да прочете тук :)

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Авг 2008, 19:19 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Тези: http://e-commerce.business.bg/ са обявили, че предлагат дрожди, но в какви разфасовки не знам.

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2008, 16:43 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2008, 16:44
Мнения: 6
Местожителство: Plovdiv
Ето ви една фирма, от която аз вече втора година си купувам дрожди и други продукти. Пращат ги където искате с наложен платеж. А и могат да ви помогнат ако имате въпроси.
Фирмата се казва Содинал България, в град Пловдив
Ето ви и сайта.
http://sodinalbg.business.bg

Изпратено след 1 минута 48 секунди:
Забравих да спомена, че имат малко опаковки, по 500 гр.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Ное 2008, 21:34 
Offline

Регистриран на: 05 Ное 2008, 20:27
Мнения: 24
gila77 написа:
преди да слжиш дрождите в матеряла трябва да ги активираш по следния начин .да речем че имаш 1 тон матерял прочиташ на опакофката какво количество ти е необходимо в зависимост от вида на дрождите но около 10-13 грама на 1 хл . стопляш 1 литър вода да 30-35 градуса слагаш 500гр захар разтваряш я добре и я смъкваш от котлона слгаш дрождите разбъркваш и го оставяш така 30 мин ,след това го исипваш в 100 литра матерял но не стоплен а от този 1хл. изчакваш 1 час след това смесваш всичко .не пълни бидоните до горе има много бурна ферментация да не изкипят. и да почерпиш :D

Изпратено след 3 минути 36 секунди:
матеряла на умерена температура около 20 градуса стаина или по добре в мазе


на 1 литър вода 500 грама захар са МНОГО. Около 100 грама най-много.

_________________
От всички зеленчуци, най-обичам суджуци.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Юли 2009, 16:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юли 2009, 23:07
Мнения: 3
Привет на всички във форума... много сте готини, от доста време само чета, но едва сега се регистрирах.
Благодаря на Temeia за линка към Содинал България, говорих с тях относно дрожди, ензими и други подобни консумативи, бяха много любезни и компетентни...
Сега по темата: преди да прочета настоящия форум вече бях приготвил материала за кайсиевата ракия (само смачкан плод и захар, без костилките... и ферментацията върви със страшна сила) от Содинал ми обясниха, че малко съм закъснял с дрождите и ензими, които се слагат в началото... но препоръчаха други ензими, които се слагат във вече ферментиралата каша, но преди дестилацията... тези ензими произвеждат допълнителни процеси, които служат най-вече да се подсили вкуса и най-вече ароматите на дестилата (хората от Содинал ми обясниха с нужната биохимическа терминология, но не мога да я повторя тук, тъй като не съм специалист... sorry :oops: ).
Относно дозирането: 2.5 - 3 грама на 100 кг. материал. Предлагат разфасовка на тези ензими от 100 г., като цената е 20 евро без ДДС... Дали някой от Вас може да сподели опит и познания за тези ензими...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2009, 10:05 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Вчера сложих пасирани сливи и праскови /1:1/ във воднозахарен сироп, като добавих и малко стартирани от мен винени дрожди.
След 12 часа имам представата , че ферментацията започна доста по рано и по интензивно от друг път за същият изходен материал. По признаци (интензивност на отделяне на газ ) считам че ми спестиха около 3-4 дена.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима