Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 23 Юни 2017, 11:50 Дата и час: 23 Юни 2017, 11:50

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Суровини!
МнениеПубликувано на: 07 Яну 2011, 16:29 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6104
Местожителство: София
Така и така съм почнал разни ферментации,та се чудя коя в момента е най-евтината суровина за джибра на пазара???
Без житните естествено...за тях се иска подготовка ,каквато за сега нямам))) :D

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Суровини!
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2011, 10:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2626
Местожителство: ''Survivor'' България
Взимам "винена кал" от една изба и е варя като е разреждам с вода и патоки ако има такова. ама рандимана е малак. Та мисалта ми е как да е вазбуда с захар и вода за 2 ферментация. опитвах ама ништо не става иявно нещто е солфирана ли ,или нещто друго незнам. даи акъл . ти по ги разбираш ти работи, :wallbash:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Суровини!
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2011, 12:03 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6104
Местожителство: София
Активатор Fermective Activateur по 50гр и дрожди 20гр FCD на 100л мъст.Препоръчвам по-голяма доза активатор защото тази каша(винена кал)ще е изключително бедна на фосфатни съединения.
Гарантирам ти че ще тръгне ферментация.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Суровини!
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2011, 12:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2626
Местожителство: ''Survivor'' България
ilu6a написа:
Активатор Fermective Activateur по 50гр и дрожди 20гр FCD на 100л мъст.Препоръчвам по-голяма доза активатор защото тази каша(винена кал)ще е изключително бедна на фосфатни съединения.
Гарантирам ти че ще тръгне ферментация.

имам 20 литра кал гъста кат боза колко вода захар и дрожди да сложа


Прикачени файлове:
IMG0053A.jpg
IMG0053A.jpg [ 13.53 KiB | Прегледано 726 пъти ]

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم
Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Суровини!
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2011, 12:55 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6104
Местожителство: София
20кг захар 70л вода Fermective Activateur 40гр и дрожди 20гр FCD-аз така бих направил.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Суровини!
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 12:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2626
Местожителство: ''Survivor'' България
ilu6a написа:
20кг захар 70л вода Fermective Activateur 40гр и дрожди 20гр FCD-аз така бих направил.

Направих ПРОСТА СМЕТКА на това което ще плу4а като краен резолтат.:20 кг захар по 1.20лв=24лв+8лв за актив. и дрождите=32лв Материала ще стане около 100 лт по 12 градуса= 1200 градуса. делено на 50 градуса за литар готов продукт= на 24 кила ракия като махнем парвака и загубите. около 20литра ракия на 50 гр. баркам ли някаде или това е сметката :?:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Суровини!
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 13:47 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6104
Местожителство: София
Горе долу е така,защото във винената кал има също градуси...тоест може би рандемана ще е мааааалко по-висок ако всичко протече нормално.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима