Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 04:22

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2011, 13:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
И още мн. ше се ядосваш Мони , и ше излагаш Плевен.
Затова -
каквото и да предприемеш , първо питай Петьоманчев и Илюшата :D
( така правя аз )

Те са като Кирил и Методий на етила ,
а шефа тук е като патриарх Фотий . ;)

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2011, 17:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
emil emilov написа:
И още мн. ше се ядосваш Мони , и ше излагаш Плевен.
Затова -
каквото и да предприемеш , първо питай Петьоманчев и Илюшата :D
( така правя аз )

Те са като Кирил и Методий на етила ,
а шефа тук е като патриарх Фотий . ;)

Извиняваи ама маи не четеш, всички съм ги питал просто от банани става само храна за маимуни и бабички в ЛИДАЛ. Аз повече няма да се правя на ,<<Менделеев>> за да не се излагам.От изброените само Петьоманчев е правил опити които е споделил в форума, а Илюшата само преподава морал :klugscheisser: :furz: .

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2011, 18:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Явно плодовете които нямат киселина ракия не става, чувал съм че и от динята не става /макар че бях чел че в Китай и намерили цаката/.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2011, 19:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
petiomalchev написа:
Явно плодовете които нямат киселина ракия не става, чувал съм че и от динята не става /макар че бях чел че в Китай и намерили цаката/.

ще стане,.... :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2011, 20:00 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
то стана еднааа....банинии и морал...на едно място...ЯКО

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2011, 14:41 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Петьо, от всичко става, стига да му шванеш цаката. В бранша се говорише, че "Сливенска перла" носела и динен дестилат преди години, когато нямаше грозде поради лоша реколта. От колеги в Любимец и околието знам, че намирисвала много на мускат. За бананите - трябва да стане, ама колко вода трябва да се сложи, мисля че и ензими може да се добавят, трябва да се види има ли декстрини в бананите, трябва да имат.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2011, 16:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Мисълта ми за бананите и динята е че след ферментация дават лош аромат и не става за пиене ракията от тях, не че няма да ферментират. При опита на Мони Барона се доказа за лошият аромат на ферментиралите банани. На есен на някой ако му попаднат дини да направим един експеримент и да разберем дали е верен митъ.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2011, 17:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
petiomalchev написа:
Мисълта ми за бананите и динята е че след ферментация дават лош аромат и не става за пиене ракията от тях, не че няма да ферментират. При опита на Мони Барона се доказа за лошият аромат на ферментиралите банани. На есен на някой ако му попаднат дини да направим един експеримент и да разберем дали е верен митъ.

Mиризмата маи доиде от маята и витамина В-ком.защото намерих един банан зад микровълновата печка от онова време, целиа сплут ама не мерише така на пръднал маимун като джибрата. Явно нещо бъркаме, ама незнам какво :lab:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2011, 18:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Друго което си мисля е че преди да се сложат бананите в джибрата е трябвало да покафенеят от вътре и омекнат добре, абе свършила работата.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2011, 23:45 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Покафеняването на плодовете се дължи на действието на клас ензими(полифенол оксидаза) в плодовете, при натъртване, клетките се разрушават, ензима се отделя от тях и започва процес на окисление. Успоредно с това се отделят и пектиназни ензими, които водят до разграждане на амилопектина и пекторавата киселина и омекване на плодовете. Специално подврани пектинази(ензими) се ползват в производството на натурални сокове и винопроизводството за по-високи добиви!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима