Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 18:42

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 516 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 35  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2009, 09:29 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Питам :
С какава мая ще предизвикаш ферментация ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2009, 12:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Ами аз тези проби ги хвърлям защото малца е горчив исках просто да усвоя озахаряването, сега заложих друг ечемик за покълване и мисля ако този път стане да предизвикам ферментация с маята на д-р Йоткер.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2009, 17:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
То добре ама няма как да ки поръчаш. Във Варна има магазинче в което продават продукти на zavinoto.com тази есен си взех от там дрожди за виното много съм доволен. Ако имат активатор за дрожди бих пробвал при ечемика.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2009, 17:22 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1120
Местожителство: Дупница
petiomalchev написа:
То добре ама няма как да ки поръчаш. Във Варна има магазинче в което продават продукти на zavinoto.com тази есен си взех от там дрожди за виното много съм доволен. Ако имат активатор за дрожди бих пробвал при ечемика.


Как така да няма - пращат по пощата и плащаш с наложен платеж - http://zlatnatabachva.com/index.php?opt ... &Itemid=64

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2009, 06:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
msergiev написа:
Как така да няма - пращат по пощата и плащаш с наложен платеж

Благодаря :prost:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2009, 19:21 
Offline

Регистриран на: 29 Дек 2009, 10:12
Мнения: 5
Здравейте.Днес случайно попаднах на този форум и открих темата върху която съм разсъждавал много време.Намерих отговорите на много въпроси които ме вълнуват,относно домашното уиски.Сега ме интересува , дали може да се увеличи захарното съдържание на материала със захар/вода 1:4.


___________________________

в казан си се пекла от сламка си текла .........

. .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2009, 19:43 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
mitaka6708 написа:
Здравейте.Днес случайно попаднах на този форум и открих темата върху която съм разсъждавал много време.Намерих отговорите на много въпроси които ме вълнуват,относно домашното уиски.Сега ме интересува , дали може да се увеличи захарното съдържание на материала със захар/вода 1:4.





Добре дошъл!
Пропуснал си един въпрос, и той е до каква алкохолна концентрация могат да "работят" и да оживеят дрождите. :prost:

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2009, 21:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
mitaka6708 написа:
Здравейте.Днес случайно попаднах на този форум и открих темата върху която съм разсъждавал много време.Намерих отговорите на много въпроси които ме вълнуват,относно домашното уиски.Сега ме интересува , дали може да се увеличи захарното съдържание на материала със захар/вода 1:4.


Пояснение при озахаряване на 1кг. малцов шрот смесен с 3л. вода се получава 16-17% захарност /поне мийте опити показаха това/, 1кг. захар и 4л. вода дават 19-20% захарност.
Може само че ще стане самогон а не уиски. :lol:
По добре си купи "Черен коч" и не се мъчи :prost:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2009, 21:18 
Offline

Регистриран на: 29 Дек 2009, 10:12
Мнения: 5
До Аз.Виждам ,че си доста светнат по въпроса така ,че моля да ми обясниш.




_______________________________

в казан си се пекла от сламка си текла .......


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2009, 21:26 
Offline

Регистриран на: 29 Дек 2009, 10:12
Мнения: 5
По добре си купи "Черен коч" и не се мъчи
________________________________________
Тръпката е друга.Аз наистина искам да пробвам и за това питам.
Нали знаеш:...С питане......

_________________________________
в казан си се пекла от сламка си текла ....


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2009, 23:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
да бе и зад Цариград може да стигнеш, ама :? Хвадката е качеството,после търси количеството. Можеш да си забъркаш прост ечемик, захар, мая и малко лимонов сок, да си го превариш 2 пъти да го патнеш в дъбова бъчва и да пиеш и ако ти е кеф да се кефиш :shock: . И каквито искаш бъркочи бъркай само гледай да не превишаваш 20% захарност, понеже дрождите ще измрът

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2009, 08:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Към mitaka6708 пробвай ако искаш рецептата на чичо Джеси не е трудна за изпълнение:
Цитат:
http://www.rakiyata.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=90&hilit=%D1%87%D0%B8%D1%87%D0%BE+%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%81%D0%B8&start=90

Като за начало става получава се нещо като ракия с вкус на царевично и като отлежи с дъбов чипс заприличва на уиски :) .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2009, 08:26 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1120
Местожителство: Дупница
cavxan написа:
Към mitaka6708 пробвай ако искаш рецептата на чичо Джеси не е трудна за изпълнение:
Цитат:
http://www.rakiyata.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=90&hilit=%D1%87%D0%B8%D1%87%D0%BE+%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%81%D0%B8&start=90

Като за начало става получава се нещо като ракия с вкус на царевично и като отлежи с дъбов чипс заприличва на уиски :) .


Любопитно ми е как го дестилираш за да го докараш на градус ?

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2009, 09:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Доста любителско дестилиране изваряване в тенжерата под налягане като се отделя първотока и след това преварка получи се дестилат около 55 градуса и го оставих да отлежи защото ми удреше на мая но се оправи,като за начало бива.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2009, 17:24 
Offline

Регистриран на: 29 Дек 2009, 10:12
Мнения: 5
cavxan написа:
Към mitaka6708 пробвай ако искаш рецептата на чичо Джеси не е трудна за изпълнение:
Цитат:
http://www.rakiyata.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=90&hilit=%D1%87%D0%B8%D1%87%D0%BE+%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%81%D0%B8&start=90

Като за начало става получава се нещо като ракия с вкус на царевично и като отлежи с дъбов чипс заприличва на уиски :) .

___________________________________________________
Пробвах подобно нещо но с пивоварен ечемик.Хареса ми.Стана нещо като добра водка,мека и приятна за пиене.Но искам да пробвам да направя уиски. Не подобно на уиски.Разбрах ,че сте вече майстори и за това смятам ,че вашите съвети ще са ми от полза. Аа съм лбител на хубавия домашен алкохол. :prost:



______________________________________

в казан си се пекла от сламка си текла ......
:prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 516 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 35  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима