Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 12:02

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2011, 17:06 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Пускам я тази тема за всички които питат и се чудят, от какво, по колко, колко вода да слагат и т.н. Смятайте с тази таблица, въведете количеството, което ще дестилирате(ферментира), желаният градус(желателно е да е 8-15 об.% максимум), процент на захарите на суровината, влагата и нишестето на зърното или картофите, килограмите и захарите грозде и т.н. КОПИРАЙТЕ ТАБЛИЦАТА ДА Я ИМАТЕ ПРЕДИ ДА РАБОТИТЕ С НЕЯ!!! ДА НЕ ОПЛЕСКАТЕ ФОРМУЛИТЕ!!! Разгледайте я внимателно, суровините са в различен цвят. Рандемана е пресметнат теоретично от алкохола, който желаете с 11% загуби. Въведените стойности са примерни!


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2011, 18:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Нещо не ми се получава да отворя фаила. :help:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2011, 21:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Виж дали имаш инсталирани на компа winrar или 7zip пък exel е от офис пакета би тртябвало да го имаш качен.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2011, 21:58 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
защо очаквания алкохол е само 9%?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2011, 23:36 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
ilu6a написа:
защо очаквания алкохол е само 9%?
В тези полета въведи очакваният алкохол и материала, който ще залагаш! Просто алкохола е примерен за да проверя правилно ли работят формулите! Примерно: въведи алкохол 10, за 250 кг. материал и данните за съответната суровина, с която ще работиш! Можеш да сравняваш и с другите суровини!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2011, 23:48 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
нещо като калкулатор...разбрал ли съм правилно?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2011, 23:57 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Да, точно, но внимавайте да не изтриете формулите! Затова си я копнете някъде да я имате! Ако получите отрицателен знак, при сметките с джибрите, на водата за заливка да знаете, че е от високите захари на гроздето и много високият алкохол, който ще получите от тях!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Фев 2011, 15:23 
Offline

Регистриран на: 28 Сеп 2010, 00:54
Мнения: 29
колега много е интересно калкулаторчето :klatsch: бихте ли казал малко повече как да работя с него предварително благодаря :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Фев 2011, 17:03 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
ми просто задаваш обема на казана или количесвото което ще ферментира, алкохолният градус, който искаш да получиш накрая, но гледай да е 8-15 об.% и данните за суровината - съдържание на нишесте, влага, захари, захароза, ако е вода и захар и т.н. Гледай да не си промениш формулите, че трябваше да я заключа таблицата! Тя ти изчислява всичко, това е. :2thumbs:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2011, 02:11 
Offline

Регистриран на: 28 Сеп 2010, 00:54
Мнения: 29
сега ви разбрах ще помага мисля на доста от колегите включително и на мен :respekt:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Andrian10, bogdan_stg, nobreak и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима