Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 10:01

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 81 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2011, 17:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Ето един начин: В 10лт. туба от мин. вода се слагат два кг.конфитюр от (метро на аро)-малини,ягоди или вишни на цена 2.34 всеки, 1 кило захар ,1 пакетче суха мая и топла вода до ръба на бутилката.Затваряш с водна тапа, след фермен. от 10 15 дена вариш. Рандимана е 2лт.400гр ракия на 50 градуса с превъзходен вкус и мирис на това което си сложил. Цената на литар ракия е около 3лв.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2011, 18:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Браво, чудесно зимно решение, щом е и изпробвано :klatsch:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2011, 18:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
Браво!!!Мони,не е ли малко водата,като се има предвид колко са захарни конфитюрите.... :? Остатъчна захар,главобол....абе я прати едно с колет и ще ти кажа после :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2011, 18:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Naskohondata1 написа:
Браво!!!Мони,не е ли малко водата,като се има предвид колко са захарни конфитюрите.... :? Остатъчна захар,главобол....абе я прати едно с колет и ще ти кажа после :megagrin:

Всичко съм изчислил за 10 литрова туба, захарност 23-24 процента. Само забравих да кажа че трябва да кипнеш конфитюрчето 1 към 1 с вода заради Е220 консервант.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2011, 18:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
:2thumbs:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2011, 19:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
• Е220 Серен диоксид - Много широко използван консервант.
Повече за Е-тата http://www.dolceta.eu/bulgaria/Mod4/IMG/doc/7.doc
Мисля че щом има SO2 няма да пречи на винените дрожди.
Щом кипването помага, значи всичко е наред.
Мони от кой аромат си най-доволен.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2011, 19:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Само от вишни съм правил, сега ще заложа и от капина ама конпотите объркаха работата, свършиха водните тапи.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2011, 20:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Може да се възползваш от тази идея за воден клапан viewtopic.php?p=3150#p3150

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Мар 2011, 09:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Eто и материала: Да кажа само че кутията садържа и <пектин> желиращ агент.Може ли някои да каже тази съставка как влиае на ракията :?:


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Мар 2011, 09:29 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
за пектина и връзката му с метиловия алкохол е писано доста...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Мар 2011, 10:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
ilu6a написа:
за пектина и връзката му с метиловия алкохол е писано доста...

Кажи къде? че търся вече в пета тема нама , а имам и друга работа.......

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Мар 2011, 12:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Пектина се съдържа в плодовете най-много в ябълките, в процеса на ферментация пектина става на метанол /метил/, метод за неутрализиране на метанола в дестилата е добавяне на пектин в него.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Мар 2011, 17:42 
Offline

Регистриран на: 14 Мар 2011, 23:33
Мнения: 1
petiomalchev написа:
Пектина се съдържа в плодовете най-много в ябълките, в процеса на ферментация пектина става на метанол /метил/, метод за неутрализиране на метанола в дестилата е добавяне на пектин в него.


Нов съм във форума и може въпроса ми да прозвучи странно но : В плодова ракия 50 градусова, правена от любител има метилов алкохол 10-15 грама на литър. По колко пектин да добавя в готовата ракия за да премахна метанола? Колко време да остане в течността за да прецедя после?
Благодаря !


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Мар 2011, 18:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Moni гледах ги конфитюрите не съдържат Е220 а Е202
Сорбинова киселина Е200-Е203 и солите й се използват във ферментирали млека, кисели млека, бонбони, майонези. Има силно антиплесенно действие.
valentingn 2 - 5 g пектин за 1л. ракия в зависимост от съдържанието на метанол.
Тези конфитюри обаче трябва задължително да се заварят както е направил Мони за да се инактивират преди ферментацията ако има в тях пектинхидролизиращите ензими, които образуват метанола при ферментацията.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Мар 2011, 19:36 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Деестеразни ензими няма да има, въпроса е дрождите да не отделят, но съдържанието на пектин е ниско, освен това не се знае степента на естерификация колко е висока! Но варете спокойно! :thumbs1:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 81 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Andrian10, vesko11 и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима