Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 08:08

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011, 19:40 
Offline

Регистриран на: 22 Ное 2009, 19:23
Мнения: 5
Привет на всички колеги,четящи това!Реших тази година да пробвам да направя и такава ракия за първи път от любопитство,та ако има(няма начин да няма) патили и препатили колеги,нека споделят своя опит,ако може!Виждал съм на казана да варят,но тънкости не зная.Класическата технология би свършила работа,но знае ли човек?По-добре да се попита,щото не харесвам посредствени резултати :explode: Всички мнения ще са от полза и ще видим,какви ще ги сътворя(и споделя,ако не ме е срам).


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011, 20:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
То този трън . по нашия край му викаме "татъл", и май беше отровен незнам може и да бъркам, незнам. :? :?

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011, 20:16 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
MONI BARONA написа:
То този трън . по нашия край му викаме "татъл", и май беше отровен незнам може и да бъркам, незнам. :? :?


Монка, на всяка манджа мерудия. И ти не знаеш как му викате по вашия край, защото разликата между "Onopordum Acanthium" и "Datura Stramonium" е от земята до небето.

п.п.
В този форум броят постове не значи нищо.

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011, 20:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Магаршкият бодил има лилав цвят с остри връхчета /бодили/ и листат са му бодливи, а татула ражда плодове колкото орех с бодили като таралеж.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011, 20:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
ДВЕТЕ РАСТЕНИЯ МНОГО СИ ПРИЛИЧАТ. И казах че незнам не съм сигурен.
п с. И модератора що невземеш да ми занулиш брояча, така всички ще са доволни.......

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011, 20:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Ами не мисля че си приличат
Прикачени файлове:
магарешки бодил.jpg

Прикачени файлове:
татул.jpg


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011, 21:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
Татула наистина е отровен...а бодила е обратното,толкова е полезен,че от него се прави milk thisthle,витамин способстващ дейноста на черният дроб и при такива възпаления...едно от най забележителните постижения на медицината..


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011, 21:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Мар 2011, 11:13
Мнения: 314
От миналата година, когато за пръв път почнах да правя от акация, прочетох в нета някъв мъж беше писал, че правил от акация, липа, магарешки бодил, свирчовина. Рецептата е една и съща, захар, лимонтозу, мая за хляб ilu6a :lol: сега съм на някви 12 часови опции с нета, ще ми липсвате :smoker:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011, 21:41 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
MONI BARONA написа:
ДВЕТЕ РАСТЕНИЯ МНОГО СИ ПРИЛИЧАТ. И казах че незнам не съм сигурен.
п с. И модератора що невземеш да ми занулиш брояча, така всички ще са доволни.......


Монка,
1. не си приличат, никак даже.
2. признаваш, че не знаеш
3. признаваш, че не си сигурен

на всеки се случва да напише нещо, което не е съвсем точно (да го кажа по-меко).
НО ИМАЙ ПРЕДВИД, че това е форумът на "Ракията.com", а не личният блог на Мони Барона. Не е нужно да виждам във всяка тема твое мнение. Пише се тогава, когато има какво да се напише (каже), инък действието е обикновено чесане на клавиатурата и трупане на постове.
Съжалявам, ако съм по-рязък, нищо лично към теб или към когото и да било. Знам, че си голям фен на сайта и искаш да споделиш всичко, което знаеш и което ти се е случило. :) С най-добри чувства съм към всички потребители.
И броячи не занулявам :megagrin:

Това беше лирично отклонение. Нека се придържаме към темата и питанката на колегата.

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011, 21:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Мар 2011, 11:13
Мнения: 314
ами напълно одобрявам, и тъй като и мойте мнения сигурно 90 % са излишни, мисля че е твоя работа Аз да попрочистиш ненужните мнения във форума и така информацията да бъде по-качествена, особено за тези, които за пръв път посещават форума...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011, 22:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
Тей понеже ше има кво да се трие в тая тема съм длъжен и аз да изкажа нещо. Никой не е длъжен да трие постовете на другите, а всеки един преди да натисне копчето post да се замисли има ли кво да каже ПО ТЕМАТА ! И въобще тва нещо по темата има ли връзка с конкретният въпрос зададен по-горе !!!
Това е .
За ракията от бодил един господ знае ква ще е на вкус, но според мен ако колегата се придържа към рецептата за "ракия от акация" би следвало да се получи.

Успех в начинанието !

П.п. и после да не забравиш да пишеш за резултата ! :2thumbs:

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011, 23:11 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 268
Пил съм чай от магарешки бодил и освен това, че е ароматен има една такава много горчива жилка която остава в устата. Незнам дали тази горчивина ще изчезне при ферментацията и дестилацията...

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Май 2011, 18:35 
Offline

Регистриран на: 22 Ное 2009, 19:23
Мнения: 5
Нищо съществено до сега!Мисля за маслата в магарешкия трън и как ще повлияе на качеството на материала,ама явно проба му е майката...(засега в малки количества)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Май 2011, 20:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Мар 2011, 11:13
Мнения: 314
Ако не те бъркат финансите прави и си не играй, не знам до кога цъфти, но ще вземеш да го изпуснеш :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима