Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 22:56

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 31 Май 2011, 14:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 149
Имам възможност да си набавя от една фирма сладки неща с изтекъл срок...бонбони, десерти, шоколади, Корни, сладка, конфитюри, та въпроса ми е дали мога да ги метна в джибрите /джанки, сливи/ като станат? Четох тука, че от шоколада ракията излизала кафява.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Май 2011, 17:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Мар 2011, 11:13
Мнения: 314
в шоколада има известно количество протеини, нямам никаква идея. Напомняш ми, бях се зачудил дали става от кола :lol:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Май 2011, 21:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Ами хората си правят вино от кока-кола http://www.youtube.com/watch?v=p_GYyRK6 ... dded#at=47

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2011, 12:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 149
Ха, сега се сещам, че вкъщи има и 1 каса шампанско от преди може би 15 г. и няколко бутилки бадемов аператив, някакъв ликьор, 1 бут.мартини и някаква водка с ябълка...това всичкото мога да го наблъскам за ракия, нали? Не разбрах мога ли да слагам шоколади...иначе за сладката е ясна работата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2011, 19:41 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
С шоколадите си е експеримент всякак.
Със конфитюрите и другите сладки --- слагаш ги в съдът/бидона за ферментация, като предварително да си ги разтворил във вода и следиш за общата захарност.. да не надхвърляш 23-25 %.
Шампански, ликьори, мартинита и всякакви други подобни алкохолосъдържащи --- директно в казана за изваряване
Дано съм ти бил полезен.

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2011, 21:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
valerko . ...Писах ти на лични, ама май не си ме разбрал.ТУК говориме само за качествен домашен алкохол.Писах ти че алкохол става и от лай.....на, стига да има захар и ферментация, но не е там въпроса.Тия 15 годишни питиета са по-ценни от всичко друго което ще сътвориш от тях. Не се занимаваи с глупости,ами дай шоколадите на децата . :lachtot: :lachtot: :lachtot:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2011, 22:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Moni прав си особенно на 15г. шампанско не бих го жертвал, като се затопли времето шампанското в хладилника и в чашата една две бучки лед. Малии. :help: ела те и ме спасявайте.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2011, 00:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Май 2011, 09:47
Мнения: 57
valentor, за шоколада бих ти препоръчал да пробваш отделно ако толкова ти иска душата да правиш експерименти, да не се опляска нещо и да съсипе другите.

Ако обаче трябва научно да екстраполирам (ама как звучи а, ще речеш че съм завършил Сорбонтата) бих казал, че шоколада има доста мазнини и протеини и не би станало. А и трудно можеш да го потдържаш разтворен при температурите на работа на дрождите. Т.е. той ще стои на парчета и те няма как да проникнат за да го разградят (т.е. да му разградят захарите).


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2011, 05:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
В контекст на по горната теза :lachtot:, абе хубаво е да се пробва и шоколада за да се разбере става ли или не, Когато се разтвори в гореща вода и изстине мазнините ще се отделят на повърхността, така лесно ще могат да се отделят, а захарите ще останат в разтвора.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2011, 11:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 149
MONI BARONA написа:
valerko . ...Писах ти на лични, ама май не си ме разбрал.ТУК говориме само за качествен домашен алкохол.Писах ти че алкохол става и от лай.....на, стига да има захар и ферментация, но не е там въпроса.Тия 15 годишни питиета са по-ценни от всичко друго което ще сътвориш от тях. Не се занимаваи с глупости,ами дай шоколадите на децата . :lachtot: :lachtot: :lachtot:


Разбрах те напълно...от шампанското преди 2 г.отворих една бутилка и беше изветряло, като пикня беше, не че знам вкуса на пикнята де, сигурно и другите са така, и на цвят и на вкус беше гадно....а шоколадите не мога да ги дам, че всичко е с изтекъл срок, побеляло.
Благодаря за всички съвети.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2011, 18:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Мар 2011, 11:13
Мнения: 314
Мони той не е чак толкоз, че да съсипе ако е добро 15 годишно :) няма толкоз луди. За шоколада, ако тръгнем малко по-отдалеч - от какво е направен? Какао и мляко, тук вече не съм наясно дали не се слага масло всъщност. Но за млякото от историята доколкото знам прабългарите са си правели алкохол от него. В Монголия още си правят гледах доста отдавна, от ферментирало мляко. Дали е възможно от шоколад обаче нищо не мога да кажа, но трябва някой да пробва и да каже :lab:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2011, 14:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
falcon написа:
Мони той не е чак толкоз, че да съсипе ако е добро 15 годишно :) няма толкоз луди. За шоколада, ако тръгнем малко по-отдалеч - от какво е направен? Какао и мляко, тук вече не съм наясно дали не се слага масло всъщност. Но за млякото от историята доколкото знам прабългарите са си правели алкохол от него. В Монголия още си правят гледах доста отдавна, от ферментирало мляко. Дали е възможно от шоколад обаче нищо не мога да кажа, но трябва някой да пробва и да каже :lab:

Аз преключих с експериментите, сега си правя само качествени Ракийки(дето аз ще ги пия). П.С. А ферментиралото мляко се казва "Кумис" (првисе от кобилешко мляко) , пренесли са го в Европа конните народи ( Монголи, Прабългари, Хуни,Печенеги и други.)

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима