Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 06:37

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Дъх на мухал
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2011, 22:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Сеп 2009, 20:45
Мнения: 86
Местожителство: РУСЕ
Здравейте,сварих материала от кайсии на зет ми.Но като отпиеш от ракията накрая остава един дъх на мухал,много е неприятно.Нямам информация какъв е бил плода който са събирали(дали е бил здрав или мухлясъл).Преварих я втори път,но дъха си остана.Дайте идея как да го премахна.

_________________
В бирата е силата,във виното мъдростта,а във водата-микробите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъх на мухал
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2011, 22:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Два са начините.Активен въглен,но няма да имаш ракия а водка.Другият начин,ако искаш да запазиш аромата е да опиташ със силикагел в малко количество,например за литър 2 пакетчета .За около 2 седмици трябва да има осезаема промяна.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъх на мухал
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2011, 23:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Решението е както каза Наско активен въглен, но първо може да я оставите в открит съд да престои. Примерно в 10л. туби от минерална вода пълни до скоса и отворени, ако стой в отворен бидон при това топлото време ще изгубите доста от алкохолният градус. Активният въглен е хубаво да е на едри късове този на прах после много трудно се филтрира.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъх на мухал
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2011, 01:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
Искам само да добавя че проблема ти е дошъл от КАЗАНА на които си варил. Защото ако е от материала , щяло е да ти дъхне на мухал още когато си вадил материала за варене :wallbash: :wallbash: :wallbash: . Ако казана е твой, мииго преди варене ако ли не удари един шамар от мене на казанджията. :datz:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъх на мухал
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2011, 13:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Сеп 2009, 20:45
Мнения: 86
Местожителство: РУСЕ
Благодаря на отзовалите се.Да казана не е мой.На един приятел е.Но той не дава на друг да го зарежда и да вари ракия,сам се оправя.Явно казана не е бил измит както трябва.

_________________
В бирата е силата,във виното мъдростта,а във водата-микробите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъх на мухал
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2011, 16:05 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
Направете нов материал от кайсии...примерно от 30 кг кайсии добавете и захар колкото прецените.При изваряването добавете "мухлясалата"ракия достатъчно разредена(най-малко до 30алк.гр.) към готовата джибра и дестилирайте.
Следва акациево буре...и търпение поне 3-4 седмици.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима