Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 13:39

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2011, 13:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Сеп 2011, 14:34
Мнения: 27
Местожителство: София
Здравейте колеги,
Тия дни ще ми се наложи да варя сливите. Имам един такъв въпрос - попаднаха ми 10-тина литра купешка "черешова" ракия. Понеже не съм фен на винпромските ракии (с малки изключения) смятам да я прекарам през казана заедно с джибрите. Та на 120-130 кила сливови джибри да не им дойдат много тия 10 кила и да си прецакам аромата... То е ясно, че ракията не е от череши, ама знам ли я тая есенция дето са я бухали дали няма да излети и тя :afraid: Идва ми и друго наум - първо да я прекарам през активен въглен и след това в казана..
Но все пак въпросът си остава - какво количество е разумно да долея без да се притеснявам, че ще си прецакам ракийцата.
тенкс ин ъдванс

_________________
Ако не ти пука къде си, значи не си се загубил


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2011, 13:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Кашата от сливи нали е разреждаш с вода преди варене е, няма проблем да сложиш цялото количество ракя.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2011, 13:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Сеп 2011, 14:34
Мнения: 27
Местожителство: София
Обикновено я разреждам с паток, вода само в краен случай :anmachen:

_________________
Ако не ти пука къде си, значи не си се загубил


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2011, 13:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
borislaf написа:
Обикновено я разреждам с паток, вода само в краен случай :anmachen:

В такъв случай гледай да не превишаваш 35 алклолни градуса, защото капака на казана ще каже......
бау мяу.....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2011, 22:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Като общо 10л. купешка ракия на 40%ал. сложени в 120л. сливова джибра ше вдигнат общият алкохолен градус с около 2,5%.
Но и мен ме притеснява сместа от аромати преминали дестилация, това е че не може да се предвиди какво ще излезе.
Идеята с активният въглен ми хареса, така поне дестилата ще има определен сливов аромат.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2011, 09:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Сеп 2011, 14:34
Мнения: 27
Местожителство: София
Петьо, току що си взех активен въглен!! То да бяха натурални аромати - да си кажеш хайде, ама само есенция :verzweifelt:
От друга страна чист етилов да го изипя в канала - има да се будя нощем от кошмарите поне един месец. Така че филтрирам през въглищата докато убия аромата на компот! И все пак, за да не дърпам дявола за опашката сега в сливите ще перна 5-6 литра, останалите 7-8 (че те дойдоха към 14 литра като преброих бутилките) ще ги мина с гроздето (дет' още не съм го брал) - то обикновено надделява и тушира разни такива промъкнали се аромати.

_________________
Ако не ти пука къде си, значи не си се загубил


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Мартин85 и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима