Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 20:03

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 84 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2011, 11:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2011, 11:16
Мнения: 28
Местожителство: Стара Загора
Здравейте колеги по чашка! Искам да се консултирам с вас по един въпрос. преди два дни сварих ракия. В момента е в пластмасов бидон с дъбов чипс в нея. Искам да я прехвърля в буре от черница, т.к. ме е страх да не се вмирише на пластмаса. Та въпроса ми е може ли да я прехвърля в бурето, след като е било закиснато четири дни с вода и дали има опасност ако я оставя в бидона, да се вмирише на пластмаса? Бурето е старо, държал съм ракия в него миналата година, но се разкисна и го закисвах наново с вода. Моля за Вашия съвет, за да получа приятна за пиене ракийца.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2011, 18:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
kal40 написа:
Здравейте колеги по чашка! Искам да се консултирам с вас по един въпрос. преди два дни сварих ракия. В момента е в пластмасов бидон с дъбов чипс в нея. Искам да я прехвърля в буре от черница, т.к. ме е страх да не се вмирише на пластмаса. Та въпроса ми е може ли да я прехвърля в бурето, след като е било закиснато четири дни с вода и дали има опасност ако я оставя в бидона, да се вмирише на пластмаса? Бурето е старо, държал съм ракия в него миналата година, но се разкисна и го закисвах наново с вода. Моля за Вашия съвет, за да получа приятна за пиене ракийца.

Щом бурето е добре закиснато,наливай...иначе не е препоръчително да стои в пластмасов бидон дълго време.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2011, 21:27 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
Каква е ракията?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2011, 23:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2011, 11:16
Мнения: 28
Местожителство: Стара Загора
Гроздова е, малко раничко обрах гроздето и даде нисък карат (17 карата), но го засилех със захар до 20. Превря ми за 8 дни.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2011, 23:43 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
не е подходящо бурето ...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2011, 23:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2011, 11:16
Мнения: 28
Местожителство: Стара Загора
Благодаря! А колко време може да стои в пластмасовия бидон и защо бурето не е подходящо?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2011, 23:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
kal40 написа:
Благодаря! А колко време може да стои в пластмасовия бидон и защо бурето не е подходящо?

черницата не е подходяща за гроздови ракии,а за някои плодови..аз не бих държал гроздова ракия в него,дори и акация не става.На теб ако ти харесва,наливай...за бидона...не повече От 10-на дена


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2011, 00:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2011, 11:16
Мнения: 28
Местожителство: Стара Загора
Благодаря, ще я оставя още 5-6 дни в бидона с дъбовия чипс и после в стъкло. Ако има още нещо, приемам съвети. Благодаря предварително.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2011, 20:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
От стари хора знам, че в буре за ракия никога не се сипва вода. Понякога зеленясва и придава лош привкус. :cry:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2011, 23:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2011, 11:16
Мнения: 28
Местожителство: Стара Загора
Ами тогава ще сипя вино в него. Става ли така? А относно закисването, нямах с какво друго, защото водата буквално шуртеше от него. Щеше да е голям разход на това ценно питие, което всички много обичаме. :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2011, 23:40 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
сложи вода без да се притесняваш...не е проблем да стои пълно с вода 5-10 дена,след това я смени...С вино недей...
Ако искаш просто да стои закисното ми използвай патокито ...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2011, 00:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
С вино недей ще остане дъх. Щом си го закиснал си сипи ракията но когато источваш остви малко да не съхне , или наливай отново.Буре празно неседи. :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2011, 00:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
:respekt: ....а пък ако не ти се свиди за патокито...просто го остави празно,и когато решиш да го напълниш,провери дали се е разсъхнало и пак закисване с вода


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2011, 08:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2011, 11:16
Мнения: 28
Местожителство: Стара Загора
Благодаря ви! Значи все пак ще налея ракията вътре, защото ми се струва, че от чипса започна да има лек дъх на дъска или аз си въобразявам вече и понеже не съм стигнал желания цвят, ще я налея в бурето само за десетина дни и после в стъклото, а после в бурето ще сипя патоки, така или иначе като реша да варя ще си го източа. Просто не ми се иска да захабя бурето, че ми е подарък от бащата, иначе съм привърженик на стъклени съдове, само че не мога да попадна на чипс, който да оцвети ракийката с тъмен цвят какъвто ми се иска. Постигал съм го с черничови стърготини, но няма вече от къде да си намеря :nixweiss:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2011, 09:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 19:19
Мнения: 112
Дай адрес ще ти пратя една цепеница 20/20см. и си рендосай чипс :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 84 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: koinov_65, Orel и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима