Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 06:48

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 12:42 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
човека има предвид,като е празно да не се пълне с вода и да престоява така за дълго време ...предполагам ....


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 12:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2011, 11:07
Мнения: 90
един колега ми даде акациево буре, около 35л,налях джанковица 53 гррафуса догоре и за 10 дена вижте кво се получи,аи на вкус си я бива :prost2:


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 12:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2011, 11:07
Мнения: 90
че то и за винено буре не е добре да стои с вода дълго,това мисля че всеки го знае


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 13:10 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
themechanic написа:
един колега ми даде акациево буре, около 35л,:

И тука съзрях една идея!!!
Защо да не си заемаме бурета във форума за по 15 -20 или повече дена,защото като става въпрос за по-малки обеми оцветяването става бързо..?За ракия обаче само...защото за виното нещата са по-специфични.
Аз например с удоволствие ще заема на някой колега 10 литрово черничево за сливова...или друга плодова ракия-за 10 тина дена добива цвят и лееек вкус ...
След месец ще имам свободно за около 30 дена 50 литрово за гроздова.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 14:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Дек 2010, 08:48
Мнения: 42
themechanic написа:
един колега ми даде акациево буре, около 35л,налях джанковица 53 гррафуса догоре и за 10 дена вижте кво се получи,аи на вкус си я бива

Моето буре е 30 л.,акациево, но като го напълня оцветява до подобна наситеност след около 1,5 месеца.Ползвам го от три години.
Идеята на ilu6a е много добра. Никога не съм отлежавал гроздова в дъбово буре и ми е много любопитно каква ще е разликата от акациевото.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 14:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2011, 11:07
Мнения: 90
според мен,двете дървесини са със сходни характеристики,защото аз съм от добруджанския край и 90 процента от буретата,независимо за вино или ракия,са от салкъм(акация),а на дабъ гледаме като на суровина за огрев.може би си нямаме такива стари или определен вид дъбови дървета?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 14:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2011, 11:07
Мнения: 90
е,сега виното съм си го налял в чисто ново дъбово буре от врачеш


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 14:55 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
когаза последно си пробвал виното от бурето?Защо водата от клапана е червеникава?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 16:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
firevint написа:
themechanic написа:
един колега ми даде акациево буре, около 35л,налях джанковица 53 гррафуса догоре и за 10 дена вижте кво се получи,аи на вкус си я бива

Моето буре е 30 л.,акациево, но като го напълня оцветява до подобна наситеност след около 1,5 месеца.Ползвам го от три години.
Идеята на ilu6a е много добра. Никога не съм отлежавал гроздова в дъбово буре и ми е много любопитно каква ще е разликата от акациевото.

Светлинни години :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 17:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Дек 2010, 08:48
Мнения: 42
Naskohondata1 написа:
firevint написа:
themechanic написа:
един колега ми даде акациево буре, около 35л,налях джанковица 53 гррафуса догоре и за 10 дена вижте кво се получи,аи на вкус си я бива

Моето буре е 30 л.,акациево, но като го напълня оцветява до подобна наситеност след около 1,5 месеца.Ползвам го от три години.
Идеята на ilu6a е много добра. Никога не съм отлежавал гроздова в дъбово буре и ми е много любопитно каква ще е разликата от акациевото.

Светлинни години :)

Направо ме амбицираш да си купя. Мога да си намеря само българско, а до колкото разбирам разликата между БГ дъб и френски такъв, също е голяма. С две думи-има ли смисъл от българско и ще усетя ли разликата с него? При всяко положение ще пробвам поне с дъбов чипс.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 17:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
Направо ме амбицираш да си купя. Разликата между Бг дъба и френският също е светлинни години :) Хубаво е човек да има бурета от всички използващи се за това дървесини,за да може да се прави разлика!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011, 07:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2011, 11:07
Мнения: 90
ilu6a написа:
когаза последно си пробвал виното от бурето?Защо водата от клапана е червеникава?

така е от самото начало,не съм го пробвал че още балбука а е пълно догоре.А че водата е червена,това какво трябва да означава,аз и друг път съм виждал такова оцветяване?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011, 09:05 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Да не е от вино станала червена?Защото ако е така създаваш предпоставки да си заразиш с някоя бактерия виното...Водния клапан служи като бариера не само за кислорода но и за бактофлората, която не искаме да допуснем във виното,а така правиш идеална среда за някой противен гад...
Обикновено даже водата от клапана се сулфитира...
А питах да ли си го опитвал,защото при ново буре вкуса на дъб е много силен-още повече ако не е обгорено добре,а това е малко слабо страна на тукашните бъчвари.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011, 10:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2011, 11:07
Мнения: 90
виното е мерло 100% и предполагам че заедно с co2 излитат и малко танини


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011, 10:49 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
themechanic написа:
виното е мерло 100% и предполагам че заедно с co2 излитат и малко танини


По-скоро заедно с СО2 излизат вино и пяна. По-горе си писал, че си напълнил бурето догоре.
Действително водата в клапана служи и като преграда срещу навлизането на гадини във виното

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима