Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 23:33

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: американски дъб
МнениеПубликувано на: 29 Май 2008, 19:32 
Offline

Регистриран на: 11 Мар 2008, 17:46
Мнения: 13
Здравйте на всички аз скоро случаино се натъкнах на този саит и чесно съм очарован !!!!

На скоро реших да си правя буре за ракия случаино се натъкнах на някакви аманет бъчвари които вместо бял дъб ми предлагат някакъв червеникав американски дъб. Моля някои ако знае става ли наистина за ракиено буре да вземе отношение по въпроса


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2008, 20:30 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1843
Местожителство: София
При аманет бъчвари може да попаднеш и на менте бъчва... Внимавай дървото да е много добре изсушено (провери миризмата отвътре) и обгорено. С прясно дърво ще получиш катастрофален резултат.

Иначе в България американският дъб се използва от винарите за ароматизиране. Не съм чувал някой да го е използвал за ракия...

Ето един материал за бъчвите: http://www.vinpromrousse.com/content/vi ... BG.cp1251/

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2008, 22:07 
Offline

Регистриран на: 11 Мар 2008, 17:46
Мнения: 13
blagodaria admin no imam da iz4ertaia neshto rabotia kato geodezist v ogromna i pechelivcha firma i mnogo me natiskat a AUTOCAD obi4am най -много след ракиа ще ви пиша за сега чао
хай наздравичка


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2008, 11:13 
Offline

Регистриран на: 23 Май 2008, 21:42
Мнения: 5
Местожителство: София
SiteAdmin написа:
При аманет бъчвари може да попаднеш и на менте бъчва... Внимавай дървото да е много добре изсушено (провери миризмата отвътре) и обгорено. С прясно дърво ще получиш катастрофален резултат.

Иначе в България американският дъб се използва от винарите за ароматизиране. Не съм чувал някой да го е използвал за ракия...

Ето един материал за бъчвите: http://www.vinpromrousse.com/content/vi ... BG.cp1251/


Админе явно си доста запознат с материята :) . Мога да добавя само че е невъзможно непрофесиналист да определи по външни белези дали едно буре е качествено . В Бг за съжаление има много кандидат майстори които са толкова далече от истината че нямам думи камо ли човек който не е навътре в занаята да определи една бъчва става ли или не :) за някои е достатъчен критерия че бурето не тече ... Моя съвет е да се търси консултация от хора с опит и не взимайте от този онзи а само с препоръка така ще избегнете евентуални неуспехи и ще испитате истинско удоволствие от производството си :) . Сериозните производители освен с препоръка задължително исползват и метода на проверката а именно взимат се няколко бурета от определен производител и определена пратка и се зареждат .Правят се периодични проби и чак след доказване на качествата на буретата се пристъпва към реално закупуване . :) а сега на здраве и от мен ...

_________________
http://www.bgoakbarrels.com/Pages/1/BG/


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2008, 14:38 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
всичко казано тук звучи толкова професионално,че просто се страхувам да попитам ,ами аз от къде да си купя едно добро буренце 50 литрово за ракийка :? вие като специалисти какво бихте препоръчали. аз не разбирам нито от дъб нито от технологии ,но доскоро ползвах едно черничево буре от което съм доста доволен,но то е на много прилична възраст и е време да си почине вече :D
давайте мнение,кой къде знае за табеитлия майстор


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2008, 18:23 
Offline

Регистриран на: 23 Май 2008, 21:42
Мнения: 5
Местожителство: София
ika написа:
всичко казано тук звучи толкова професионално,че просто се страхувам да попитам ,ами аз от къде да си купя едно добро буренце 50 литрово за ракийка :? вие като специалисти какво бихте препоръчали. аз не разбирам нито от дъб нито от технологии ,но доскоро ползвах едно черничево буре от което съм доста доволен,но то е на много прилична възраст и е време да си почине вече :D
давайте мнение,кой къде знае за табеитлия майстор


ми друже ако си около София бих могъл да помогна а ако не си когато имаш път насам може да се свържем :) има къде да се отговори на всичките ти въпроси да видиш как се произвежда и тн :)

_________________
http://www.bgoakbarrels.com/Pages/1/BG/


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2008, 19:50 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
благодаря за отзивчивоста,надявам се да си бъдем полезни :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима