Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 17:38

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: превареиика
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2014, 22:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Моля те обясни подробно, че нещо не вдявам.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: превареиика
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2014, 23:44 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5802
Местожителство: София
Ето от този пост и последвалите го ще добиеш представа...По-добре няма как да се обясни.
ПРегледай методите...
viewtopic.php?p=9839#p9839

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: превареиика
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2014, 20:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
:buch:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: превареиика
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2016, 22:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Юни 2016, 19:54
Мнения: 51
Местожителство: Аксаково - Варна
Здравейте всички и наздраве, :zauf2:
Чета форумът от повече от 4 години, нищо че от скоро съм регистриран. Може да се каже че познавам всички ви, жалко че вие не ме познавате толкова добре :megagrin:. Правил съм сирене, кашкавал, боза, имам пушилня за колбаси и риба, шунковар, сам си люпя пилета, пъдъдъци, фазани. От 12 години живея в къща на село и се опитвам да се превърна в див селянин дето всичко сам си произвежда и ми се получават нещата. Само ракия дето не съм правил до сега, защото тъщата ме е захранвала с достатъчни количества, че да мога да си пия всяка вечер по 100-150 до 300мл аперитив преди вечеря. Адмирации за това, което е изписано във форумът и нивото, което е достигнато. Това е може би единственият форум, в който просто няма какво да попиташ. Отдавна съм решил да взема това перо от домашното производство в свои ръце, но от работа все съм си мислел, че няма да ми остава време и за това хоби.
Намерих време и финанси и вече почти осъществих желанията си относно ракията. В смисъл вече имам LM-колона (защото предпочитам дестилатът ми да е по чист от към вредни фракции, дори и ако трябва да се лиша от аромати), но не съм варил още нищо. Всъщност не съм варил никаква ракия до сега. Всичкият опит (теоритичен) е от тук (и не само). Имам няколко въпроса, на които не намерих отговор и които ме притесняват за първата ми варка в живота, а пиша в тая тема защото ще е преварка на патоки (тъщата има събрани патоки). И тук въпросът: Понеже нямам друг материал, а искам да пробвам новата си колона - Може ли да се преварят само патоки, които са събирани от обществен казан -аламбик, без дефлегматори. Няма ли да е пълно с вредна химия в тях, въпреки че LM-колоната има възможност да изчисти различните фракции до безароматно състояние? Питам защото никъде във форумът не видях някой да преваря само патоки, а аз за момента друго нямам, а трябва да тествам колоната с нещо.
Вторият ми въпрос не е много за тая тема, но пък е за този раздел. Навсякъде във форумът се споменава, че не е добре ако от чучура тече алкохол с висока температура, но никъде не се споменава- Защо?! Обяснявам си го с това, че при висока температура на алкохола няма да може да се замери точния алкохолен градус при дестилацията (по-скоро ректификацията), а таблиците за корекция са само до 30градуса по целзий, а аз си мисля, че въпреки 2-та метра серпентина ф8мм след кранчето на LM-колоната ми, температурата на дестилатът едва ли ще падне под 50 градуса по целзий. Ако има друга причина, за която не съм разбрал моля да ме светнете и ще сложа охладител и на нея тръба.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: превареиика
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2016, 22:32 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1122
Местожителство: Дупница
Слагай охладител , обясненията ще получиш после! :)

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: превареиика
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2016, 00:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
skyly написа:
И тук въпросът: Понеже нямам друг материал, а искам да пробвам новата си колона - Може ли да се преварят само патоки, които са събирани от обществен казан -аламбик, без дефлегматори. Няма ли да е пълно с вредна химия в тях, въпреки че LM-колоната има възможност да изчисти различните фракции до безароматно състояние? Питам защото никъде във форумът не видях някой да преваря само патоки,
Матре'ал има, сега почват сливите.
Патокито е добро за проба на колоната но не става за пиене от добре оважаваш себе си консуматор. :D Пс. и да занеш..... добра ракия става от добър материал, май първо с това трябва
да започнеш.... успех :prost2:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Запрян Ванев и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима