Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 17:22

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2011, 20:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Авг 2011, 19:50
Мнения: 58
Местожителство: Бургас с.Искра
Значи, така: сол, лук, царевица, селски фолклор. Аз не правя изключение, или поне трудно се приспособявам вече /годинкииии/. Сол за бистрота /забравял съм да сложа, разлика няма/, лук и царевица за оцветяване / с тях и без тях, все тая/.

Сините сливи са същите от преди ... нямам спомен точно от кога, но бяха добре запечатани бидоните. Имах други неотложни задачи, нямах избор.
Сега порових из форума, от 4.09.2011 год.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2011, 20:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Искам да ти кажа че с колонка /макар и обикновена/ сол не ти трябва.....
пробвай и ще видиш....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2011, 21:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Авг 2011, 19:50
Мнения: 58
Местожителство: Бургас с.Искра
По-горе писах, чакат ме още два бидона, че смятам да правя и втора ракия, ама от грозде :fies:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2011, 23:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Kuger притесняваме че прекаляваш със содата, имай в предвид че тя окислява и ароматите в джибрата, ако материала е на вкус като вино леко да киселее може и сода да не слагаш. Пък ако държиш на содата слагай по едно пакетче но го разтвори предварително в 1-2л. вода.
Единственият случаи когато трябва да се обезкисели напълно ракията е тогава когато е замирисала на оцет, понеже оцета е летлива киселина.
Пък от другите неща които се слагат маи наистина няма смисъл.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Последна промяна petiomalchev на 29 Окт 2011, 23:47, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2011, 23:52 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
С цялото ми уважение но ...това за окислението на ароматите някак ми е странно?-бих приел че при окислението могат да се получат нови аромати....ама да се окислят?
би ли обяснил?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2011, 00:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Авг 2011, 19:50
Мнения: 58
Местожителство: Бургас с.Искра
Материала не съм го пробвал на вкус, някаква гадна сливова рядка каша :lol:. Содата я слагам по инерция в казана /лошо нещо е навика/. За следващия цикъл казанчета с джибрите ще съм по-внимателен.
Нещо интересно, правих проверка на новата ракия да не е бегала нанейде, от чипса на дъното на бидона вече имаше оцветяване, а само около 45 гр. силно препечен френски чипс съм сложил и то от 2-3 часа! Наистина трябва да се контролира яко оцветяването, че и аромата, за да не се изтърве.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2011, 00:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Прав си ilu6a, по-правилно беше да кажа че содата влиза в реакция с ароматните вещества.
Резултата е промяна на аромата или загубването му в зависимост от какво естество е.
Най-неприятно е когато дестилата добие вкус на сода, особено при зърнените джибри те са много чувствителни към нея.
Kuger от материала няма какво да се гнусиш да го пробваш това си е сливово вино е с захар и шлюпки, ама вино.
Винаги пробвам материала преди варене, за да добия представа какво ще изкарам.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2011, 00:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Авг 2011, 19:50
Мнения: 58
Местожителство: Бургас с.Искра
Ха да не излезе хвалба, но така хубаво мирише, не знам дали ще остане за Нова Година, че нали всички се нареждат на масата с чашки :megagrin: :megagrin:, без внучките, разбира се.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2011, 02:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Да си жив и здрав на сватбата на внучетата от твоята ракия да пиете :prost:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2011, 08:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Авг 2011, 19:50
Мнения: 58
Местожителство: Бургас с.Искра
Дай Боже, всеки му!
Благодаря!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: mavar и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима