Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 14:36

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2008, 23:54 
Offline

Регистриран на: 08 Авг 2008, 23:42
Мнения: 2
Здравейте,
купих си малко казанче от две перални с меден капак, серпентина и охладител.
Преди седмица го сефтосах с 100 л. материал от джанки, получих около 14 л. добра ракиика.
До тук всичко е наред, но днес когато реших да налея ракията в дамаджани забелязах, че по кофата остава утайка с цвят на син камък.
Иначе ракията е бистра с приятен вкус и мирис.
Филтрирах я два пъти - вече не се забелязва, до дали е безвредна?

Това е първо варене за казанчето. преди това направих едно по-кратко само с вода, докато протече.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2008, 23:28 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Пий и се небой! Винаги се получават утайки от казаните, при тях се отделят и киселини, които разяждат медта, такива парцали се появяват най-често накрая при вадене на патока - сини, зелени, мазни и какви ли още не! Споко! :wink:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2008, 20:17 
Offline

Регистриран на: 08 Авг 2008, 23:42
Мнения: 2
Мерси alambik,
ракийката наистина стана добра и много ще ме е яд да я изхвърля. В нея няма захар, а 7-8 кг пчелен мед. Сега е налята в дамаджани със черничеви трески. След 1-2 години като и дойде реда ще видим дали е отровна :D

Хайде наздраве.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Авг 2008, 13:43 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Моля, ама стига с тази черница, дъбът си е дъб, 100 пъти по-добре!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2008, 16:23 
Offline

Регистриран на: 18 Сеп 2008, 15:50
Мнения: 5
Местожителство: Vidin
Аз от моя дядо съм научил един табиет.Делкам стърготини от смрадликов сух клон и ги даржа в дамаджаната с ракията.Придобива разкошен цвят на старо злато а казват и че ставала по мека.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: boikogb и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима