Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 16:24

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 177 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2010, 12:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Дек 2010, 05:53
Мнения: 3
Благодаря за отзива,плътно ще следвам съветите,бурето е 60 литра,седи на хладно,в неотопляемо помещение,което не е изба ,или маза. А за бърбъна ще се купува друго,с катинар .То и за ракията ще трябва друго(още едно) че малко се поуляхме с баща ми откъм количества тая година.Тамън ще има и да поотлежи.Ракията може ли да се налива прясна( на около 1 месец е ).И канелката-с какво да я уплътня,че като видя парцал и ми става едно хубаво... :|
Още веднъж Благодаря.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2010, 12:52 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
Да, наливай я прясна...
оо да за канелката пропуснах-мойто мнение е, че ако няма ,недей да дупчиш бурето...,ако има вече дупка то канелката се увива с листо от папур и така се поставя,като леко се набива.Канелката ако е дървена трябва преди това да е накисне,тъй като ако се набие без да е накисната може да се сцепи след време...
Ако държиш на канелка от друга страна, продават едни канелки(приличат на чешма) от неръждавейка и са на винт-навиват се директно на бурето...няма сцепване няма капене...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2010, 15:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Дек 2010, 05:53
Мнения: 3
Благодаря :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2010, 12:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Вище хората какво продават.http://bioenzyma.com/index.php?option=c ... &Itemid=77 педледаи и видеото на станицата?

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2010, 13:43 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
супер са нещата-отдавна ги говоря тези неща във форума...
Но цените...амиии кореспондират с качествота естествено 700-900евро за 225л бъчва)))

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2010, 18:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
съдове за съхранение втора употреба.алпаката има 500лт и тон а другото е вибраво стакло 2 тона.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2010, 10:11 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
Момчета, да сте чували за тучина Ялмаз/издирван от БГ правителство и Интерпол за данъчни измами/ от Върбица, изнесъл 11 000 000 дъбови дъги за Франция. Това са 275 000 225-литрови бурета. А някой да е чувал за френски бурета произведени от български дъб? Дали пък част от онзи Пино ноар не е бил изнесен за Америка в бурета от "френски дъб" по 700 евро парчето! :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2011, 06:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Да се похваля с 20 литрово френско буренце,малко скъпичко,ама ....кеф цена няма нали?Послушах един уважаван от мен съфорумец,а днес,п.п вчера послушах друг уважаван от мен съфорумец,и ще напълня френското буре с Бг ракия....и ще видим дали ще пия коняк... :zauf2:Ще купя и едно от Златната бъчва,и както прави уважаваният от мен Петио(прощаваи за р-малкия,не знам къде е на лаптопа)Малчев,да прави постоянно опити....ще направя и Аз...и после ще видим разликата между френско и българско буренце.... :lab: Засега му се радвам,..все още.. :cooler:
Прикачени файлове:
bure.jpg
Прикачени файлове:
photobure1.jpg


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2011, 14:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Красота......... да си жив и здрав ,да го пълниш и празниш дълги години. :2thumbs: пс. колко пари е 20 л или 30 лт. буре при вас?

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2011, 14:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
MONI BARONA написа:
Красота......... да си жив и здрав ,да го пълниш и празниш дълги години. :2thumbs: пс. колко пари е 20 л или 30 лт. буре при вас?

това ми излезе около 330$ с доставката,ама гледам след нова година са ги намалили малко,но пук същото не го виждам. http://www.midwestsupplies.com/winemaki ... rrels.html


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2011, 18:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Нали вече си го купил, пълниго с ракия и си гледаи живота.В България тези фр. бурета са по скъпи маи, 700- 800 лва. :prost2:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 22:09 
Offline

Регистриран на: 01 Апр 2011, 21:13
Мнения: 2
Аз знам че ново буре се кисне с топла вода и сода за хляб поне 48 часа -а бих казал и повече , тъй като дървесината садържа много дъбилни вещства http://herbsbg.blogspot.com/2010/04/blog-post_26.html
и ракията престоявайки два -три месеца започва да нагарчва , даже направо се не пие оправя е само с нова преварка.Инак аз имам 30 литрово буре и за година престой не пие повече от литър и половина и 5 градуса, колкото до това -с какво да се намаже да се спре изпарението - на мене ми казаха бъчвари че ги мажели с изгоряло /препържено /олио, макар ,че мойто не съм го мазал.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 23:00 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1842
Местожителство: София
За да загорчи така нетърпимо само за два-три месеца, най-вероятно бурето ти не е добро. При първото пълнене танинът може да дойде в повечко, ако не внимаваш, ама това не е чааак толкова драстично. При хубаво буре с добре изсушени и изпечени дъги, на третия месец ракията тамън си е влязла в силата...

А за мазането... скептичен съм. Ако ти се свиди "ангелския данък", по-добре я дръж в дамаджана. През дървесината става естествен газообмен и ако я импрегнираш, ще повлияеш стареенето в неблагоприятна посока...

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 08 Апр 2011, 00:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Имам буренце 15л. черница и акация 10 дни го киснах във вода, като първите 3 дни сменях водата сутрин и вечер а останалите вечер и накрая го запарих със сода. Миналата година направих 4 зарядки и тази толкова, повече от една седмица не мога да държа ракията става кафява. Дъбовото буре е хубаво да е обгорено от вътре аромата който отдава е съвсем друг, пък да го мажеш с нещо от вън все едно да го развалиш, олиото макар и запържено след време ще замирише на гранясало. Фирата се намалява като се държи в студено и влажно помещение /маза/. Пък ако не искаш да има фира в дамаджаната и микс от дъбов чипс препечен на различни фази.
Май в България рядко се срещат майстори на бурета които ги обгарят отвътре освен тези които работят за износ. Малко бурета под 30л. не съм виждал обгорено.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 08 Апр 2011, 00:20 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
а фирата може да се регулира като се оперира с влажноста на помещението...има зависимост м/у влажност ,температура и изпарение на вода от дестилата и алкохолни градуси...проф Маринов ....

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 177 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: goshkata и 19 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима