Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 18:38

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2012, 18:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Юни 2011, 12:19
Мнения: 17
ракията трябва да тече студена? Из разните чуждестранни форуми са на друго мнение, а именно, че трябва да е леко хладка/ в техния случай уиски, водка и т.н/. Ся, ние ли сме тъпи или ония?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2012, 19:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
A всъщност кой е казал че трябва да е студена, и какво би станалоако не е ?
Освен идеята за загуба на алкохол, аз лично не виждам с какво една по-топла ракия изтичаща от чучура би била по-лоша.
Моята понеже я вадя с колона, като по време на средната фракция отварям крана на отлив на макс. и така колоната престава да работи като колона, а като някакъв усъвършенстван алембик, та струйката е доста топла, да не казвам пареща. Когато отделям първаци и патоки (без последните патоки), действам в режим рефлуксна колона и тогава тече на прекъсната струйка и е с температура около 35 гр.
Освен това вече се изхитрих да слагам дъбовия чипс още в кофата и докато тече топла ракия се оцветява и екстрахира още по-добре.
После я оставям с полуотворен капак и на другия ден я местя в туба и там я аерирам, чипса вече го сипвам всичкия от кофата в тубата и даже добавям още. Спрях да го мия и да го слагам в чорапче, няма разлика и не пуска мизерии (средно печен френски от сайта на Фланкер)
От последната кайсиева на когото съм предложил лоша дума не е казал.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2012, 23:34 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
Има и друг момент,а именно ,че отчитането на градусите на топъл дестилат си е задача в повечето случаи непосилна за разни "казанджии"(както и много други задачи)-за това държат да е студена-тогава и да има грешка то тя е в плюс на отчитаните градуси.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Elesar и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима