Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 10:36

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 650 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 44  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2013, 09:59 
Offline

Регистриран на: 25 Окт 2013, 23:20
Мнения: 74
Местожителство: от Враца
ilu6a написа:
Ти 50 за някаква пределна възраст ли я смяташ?


Не, ама пие първака от 20 - тина години и нищо му няма,
разбира се разреден в цялата ракия.


Имам едно буренце 12л. с канелка, миналата година е стояло сухо, сега го закиснах, та се чудя как да го измия- до нас има автомивка- дали да го не удари с пароструйката, че не мога да бъркам през малката дупка.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2013, 11:21 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
КИМИ написа:

пие първака от 20 - тина години и нищо му няма,
разбира се разреден в цялата ракия.


Имам едно буренце 12л. с канелка, миналата година е стояло сухо, сега го закиснах, та се чудя как да го измия- до нас има автомивка- дали да го не удари с пароструйката, че не мога да бъркам през малката дупка.

Ти лекар ли си???
А бурето защо ще го миеш?преди да изсъхне не си ли го измил???

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2013, 14:09 
Offline

Регистриран на: 25 Окт 2013, 23:20
Мнения: 74
Местожителство: от Враца
Беше измито , оставено забравено и изсъхнало/разсъхнало, но съм свикнал да мия буре със сода докато скръцне, а в това не мога да си напъхам ръката,
ако имах тънки пръсти като на гинеколог- може би щях да се справя, но...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2013, 14:42 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
Каква сода?
Какво си държал в него?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2013, 15:00 
Offline

Регистриран на: 25 Окт 2013, 23:20
Мнения: 74
Местожителство: от Враца
Подарък ми е от дядото, последно е държал ракия в него и казва че го е измил преди 1 година.

Аз със сода за буре си мия голямото буре, където ми ферментира бурната ферментация за вино и после пак в това буре правя второ вино за ракия и го мия хубаво докато скръцне след като се изпразни и другата есен преди пълнене и го напушвам с лентички и
ме е много яд че не мога да бръкна на малкото отвътре. :datz:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2013, 15:16 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
от какво ще го миеш като е имало ракия вътре...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 23:05 
Offline

Регистриран на: 26 Ное 2009, 20:05
Мнения: 18
Поръчах си буре,не знам кой е производител ( БГ е ),препоръчан е!
Обаче !! Имам ракия на 76-78гр.
Колко да я разредя за отлежаване?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2013, 23:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Николко, слагай я така.

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013, 10:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
Krass написа:
Николко, слагай я така.

Ново буре, силна ракия не е добра комбинация..
Ще екстрадира много бързо,най добре е както правят Шотландците на 63'
Аз я разреждам на 50' и до сега не съм имал проблем......
След около месец ракията ще спадне с 2-3 градуса но ще стане по мека и пивка.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013, 11:12 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
А пък коняка го слагат и на 80%...в нови но 225 или 228 барици...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013, 11:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
ilu6a написа:
А пък коняка го слагат и на 80%...в нови но 225 или 228 барици...

Да така е, но за коняка се търси ефекта на бурето- карамел,ванилия.
за ракията търсим аромата на гроздето от което е направена......
Така че високия градус на ракията според мен не е много удачен в този вариант.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово бу
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013, 18:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Екстракцията ще е по бърза,при по висок градус алкохол,хората са изчислили ,щом я наливат при 80%.Мони нещо бъркаш,за кой коняк говориш?
Ако става въпрос за евтините боклуци,там е друга работа...опитай курвоазието и ще видиш,че си е най обикновенна ракия,стояла дъълго време във френска бъчва.извадят ли я на втората година,ще е като моята в момента,сериозно :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013, 19:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
За никой коняк не говоря...Просто сме на едно мнение....
Илия каза че може и на висок градус да се слага в бурето но аз не съм
на това мнение, просто практиката показва че е точно обратното ако искаш не до там бърз резултат.....
П.с. От бъчва до бъчва разлика голяма, има бъчви дето можеш да държиш с години
но има и бъчви дето паркетина е в повече :lol: :lachtot:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013, 20:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
но има и бъчви дето паркетина е в повече

+1 :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Дъбово буре
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2013, 22:01 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5788
Местожителство: София
Много ще е дълго...в учебника на Маринов Технология на ВАН пише и не само там...Но общи линии ,като се почне от гроздови дестилати(ракия ,грапа),коняци, мине се през шотландско,ирландско,американско и канадско всички дестилати отлежават при над 65%(изключение правят някои шотландски на 55%)...в 225 или 228 литрови барици.
Пещера нещо се говори ,че имат дестилати ,които отлежават в 100л бурета....ама там пък какво ли въобще отлежава..

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 650 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 44  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: bat Valio и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима