Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 21 Ное 2017, 16:06 Дата и час: 21 Ное 2017, 16:06

Часова зона: Европа/София




 [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: буре
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2012, 17:31 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 428
след някой ден ще изпразня едно 200 литрово буре в ,което отлежава миналогодишно каберене ,но по лошо стекли си обстоятелство това буре ще остане празно тази година,ако го измия старателно и налея в него събрани подирки ,ще разваля ли бурето. как да го съхраня правилно празно до догодина,ако е рекъл БОГ отново ще го пълним тогава .


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: буре
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2012, 11:34 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 428
странно на никой ли не остава празно бурето :D ... колеги този въпрос за мен е доста важен бурето е хубаво на две године не ми ке иска да го похабя ...моля помагайте


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: буре
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2012, 15:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Окт 2012, 15:10
Мнения: 28
Дефинирай подробно думата "подирки".


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: буре
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2012, 15:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1541
Местожителство: Wallis and Futuna
ika написа:
странно на никой ли не остава празно бурето :D ... колеги този въпрос за мен е доста важен бурето е хубаво на две године не ми ке иска да го похабя ...моля помагайте

Измиваш го старателно,оставаш да изсъхне и слагаш серни ленти в него http://vinarko.com/magazin/серни-продукти/серни-таблетки-за-напушване-2,5-гр тук ги дават за около месец,два..след което подменяш,и така до догодина.За препоръчване е да се съхранява на нормална влажност с цел да не се разсъхва.другия вариант е със специален разтвор,но недостатъка е,че тегли от аромата на бурето.За патоките,не мисля,че е много добра идея...ще придаде ракиен аромат на следващото вино.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: буре
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2012, 19:33 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6571
Местожителство: София
аз измивам старателно буретата и след това наливам в тях разреден на 25% спирт...
На 200л буре слагам 20 тина литра...тоест 5 бут спирт на 97% разредени с 15л вода.
Само от време на време го завъртам да се обмокрят страните отвътре...така хем е закиснато,хем е хигиенизирано и готово за употреба-

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: batboby, gogoh, zezo_gabrovo и 18 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима