Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 02 Дек 2016, 21:58

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2012, 22:06 
Offline

Регистриран на: 14 Окт 2012, 21:20
Мнения: 2
Здравейте.
За първи път ще правя ракия и искам да опиша какво съм направил до сега, и да питам как трябва да продължа.
Заложих 100-120 кг. грозде, премачкано без чепки. Първоначалната захарност беше 18% добавих 6кг.захар и 18л. вода докато стана захарност около 22%. До тук предполагам няма грешка :D. Сега остава бъркане, ферментация и чакане да спадне заханоста на 0% и следва варене.
Тук имам няколко въпроса. Да сложа в казаха за варене само прецеденият гроздов сок/или вече е станало вино не знам :datz: /, без твърдият материал или да слагам всичко? Какви са плюсовете и минусите на двата варианта? Зависи ли количеството ракия от това кой от двата варианта ще избера?
Само да уточня, че искам да получа хубава и пивка ракия. Препочитам да имам 15л. хубава ракия пред 25л по лоша ракия.
Ако съм допуснал грешки в процеса до тук моля да да ми ги посочите. Благодаря предварително.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2012, 22:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Ако имаш преса мачкай и вари само течност. Люспите и семките какво ще пуснат. А и вкусът няма да е по-добър с тях.

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2012, 01:20 
Offline

Регистриран на: 13 Дек 2011, 18:20
Мнения: 85
Местожителство: EU
Сам прецени .

Основни видове ракия
Плодове Наименование
сливи сливова сливовица шльокавица

Грозде- гроздова гроздовица грозданка лозова

От остатъците грозде и чепки-джиброва джибровица

кайсии кайсиева
круши крушова
ябълки калвадос
дюли дюлева
смокини смокинова
череши черешова
плодове плодова
праскови прасковена
маслодайната роза гюлова
С добавки
с билки билкова
с анасон анасонлийка
с орехи орехова
с мед медова
с вишни вишнева

_________________
C2H5OH По-добре да си обект на завист, отколкото на състрадание.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Май 2013, 16:04 
Offline

Регистриран на: 14 Окт 2012, 21:20
Мнения: 2
Да доложа за резултата:D .
То заложеният материал излезе към 70л чист материал. На 03.05.2013г с тъста го сложихме да варим и получих следният резултат:
1. 10 литра 60 градусова ракия ( бяха 12 ама треснах и част от патоките в едната туба :wallbash: :datz: ).
2. 0,800л първак.
3. 3,5 литра патоки (общо с гореспоманата ракия 5,5л.)
Сега почвам да я обработват за отлежаване.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Май 2013, 10:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Е напиши следващите стъпки по отлежаването де :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Coolpapabel, mavar и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима