Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 21:44

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2012, 20:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Сеп 2011, 19:17
Мнения: 37
Здравейте колеги
Искам да си купя ново буре за ракия /само гроздова ще се слага/
До сега ползувах 40 л буре дъбово и съм много доволен но е много старо и много трудно го закисвах и ми е много ГОЛЯМО за моите нужди
Въпроса ми е
Искам да си купя 15-20 литрово ново буре.
По пътищата продават но не ги знам какви са
Бихте ли ме посъветвали откъде сте си купили буре на каква цена и да ли сте доволни
В бурето ще се слага само ракия от мерло
Кое буре е по подходящо дъбово или акациево и каква е разликата
Моля когато пишат колеги да напишат от къде са си купили на каква цена и дали са доволни а не да ми дават линкове на български производиидели /от интернет/от незнам какво си село с известни бъчвари
Поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2012, 20:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2011, 21:19
Мнения: 46
Бургаски регион-30 литрово 100 лева.Много съм доволен.За гроздова ракия само дъбово буре.Купих си и друго 100л 160 лв,ракията в него е на три дни,така че нямам впечатления все още.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2012, 21:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Питай Илюша, но на лични, защото на врачешките майстори още не им е минала констипацията :lachtot:

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2012, 19:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Сеп 2011, 19:17
Мнения: 37
Up :help:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2012, 20:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2012, 21:50
Мнения: 31
Ми аз си купих от едни много мили хора от село Врачеш един 225л. барик и съм страшно доволен. Досега не ми се беше случвало при закисването на бъчва да не протече, но тази просълзи 2-3 капчици на едно място и до там. Освен това материалът, от които бе направена, е с уникален аромат - бял дъб или нещо такова. Предишните ми бъчви или бурета пак бяха от дъб, ама някакъв друг вид. Фирмата се казва ЕТ "Дако", имат и сайт в интернет. Но по принцип търси в това село - това се води "столицата" на бъчвопроизводството в БГ - има сигурно 50тина малки работилници. Успех!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2012, 21:58 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5784
Местожителство: София
С Врачеш и околности не се занимавай...само в краен случай.По-хубаво си купи суров паркет и го бутни в дестилата...ефекта ще е същия но за далеч по малко пари...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2012, 12:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Сеп 2011, 19:17
Мнения: 37
А какво ще кажете за акациево буре за ракия?
Става ли и каква става ракията?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2012, 00:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
vlax написа:
А какво ще кажете за акациево буре за ракия?
Става ли и каква става ракията?

Ракията става не лоша,макар,че прикрива качествата на гроздовата ракия....в случая е по добре от колкото да попаднеш на паркетено буре


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2012, 10:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2009, 02:36
Мнения: 151
Местожителство: София
Абе, колеги, добър вътрешнозаводски хумор докарвате с тоя паркет и това паркетено буре, :megagrin: ама, я обяснете моля, какъв е проблемът и за какво да се внимава при покупка?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2012, 11:07 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1841
Местожителство: София
  • Не от всяко дърво става добро буре - хубавата бъчварска дървесина е скъпа.
  • Дървесината трябва да е изкисната и сушена към две години, преди да се обработи - скъпо е складирането на суровина за толкова дълъг период напред.
  • Дървесината трябва да се изпече, бурето трябва да се обгори до определена степен, което пък си е майсторлък...

А пък бъчварите гонят ниска себестойност...

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2012, 12:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Дек 2011, 02:04
Мнения: 23
Местожителство: Сливен
Тук във Сливен продават бурета от Врачеш .За 30л. буре цената е 145лв :mocken: . Малко скъпо ми се вижда вие как мислите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2012, 20:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2009, 02:36
Мнения: 151
Местожителство: София
Мерси, Админ. Разбрах, че с описания и обяснения няма да може човек да стане познавач. Трябва обучение "на живо". А до тогава - чипс или клечки.

dragoni, какви ги говориш бре, човек?! Верно ли такава цена са сложили? Точно преди 4 години се обзаведох с едно 30 литрово буренце и цената му беше към 50-60 лв. То верно, такъв дървен дъх даде на ракията, че от тогава ме е страх да го ползвам (пък си е и врътня ползването на буре), ама все пак... разликата в цената е в пъти.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2012, 21:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
дървен дъх даде на ракията, Това е нещото,което всява кошмари в сърцата ни.....затова аз съм преминал на френски бурета,а отскоро горещо препоръчани са и унгарските. http://zemplenbarrels.com/ Който може да си позволи


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2012, 00:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Дек 2011, 02:04
Мнения: 23
Местожителство: Сливен
а 10 литрово е 95 лв :verzweifelt:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2012, 11:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
Буре, кола и жена, се взимат на късмет/ все пак си отваряш очите де/.
Имам доста бурета, от еди съм доволен от други не. Достигнах до извода че; когато имаш контрол върху процеса нещата се получават,"демек".....
Сега работя с чипс и препечени черничеви пръчки.Имам голям 100л съд от алпака в който
контролирам процеса на оцветяване и аерирам ракията.
Но имам ракия и в бурета...СТАРИ... бурета в които съм сигурен че няма за няколко месеца отлежаване ракията да 'дъхти' на паркетин :megagrin:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима