Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 12:13

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 317 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2010, 14:03 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
rosbal написа:
Абе цените не са им лоши, но многоооо трудно се води диалог с тях особено ако си за единични бройки. не им се занимава. машини трябвало да пренастройват за изпичане, истории. Складови наличности не поддържали, за едно и също нещо 3 различни цени дават и т.н. и т.н.

Колега, прав си, но и те какво да сторят - не са занаятчии да изпълняват единични поръчки/всъщност единичните поръчки въобще не се изпълняват в цеха/, имат договори със срокове и т.н. Но ако някой все пак е решил да си вземе такова и изпитва трудности може да се съдейства, мисля че и Венци има някакви контакти там.
А Наско съвсем приятелски ще го светна в една подробност :) Фабриката в Скутаре е АД и основните акционери са какви . . . :? американци!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2010, 14:47 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
ами като им е трудно да изпълняват единични поръчки ,пък да не се пънат тогава!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2010, 15:29 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
Илюша, най-малко смятам да ставам адвокат на "Български дъб" АД, но не виждам къде се пънат. Нито в интернет, нито другаде съм видял техни предложения. Може би сте се засекли на Винарията, но не знам какво сте преговаряли?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2010, 16:09 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
ами да разговоряли сме,и съм си писал с тях....иии говорехме за Терес...
Трима души ,три мейла-три различни ценови предложения за едно и също изделие!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2010, 17:08 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
Абе, това Терес е някаква сватанашка :) хава. Според мен трябва да се говори директно с бай ти Нестор/много се съмнявам да си получавал мейл от него - мисля че не ползва интернет/, но пак да напомня - хората бачкат предимно за износ и българския пазар не ги вълнува много/поне засега/.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2010, 18:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
bogdanov64 написа:
Илюша, най-малко смятам да ставам адвокат на "Български дъб" АД, но не виждам къде се пънат. Нито в интернет, нито другаде съм видял техни предложения. Може би сте се засекли на Винарията, но не знам какво сте преговаряли?

Е как да няма техни предложения...bulgarianoak.com и teresoak.com е едно и също,и собствениците...не са американци...едуард тасев-представител за америка...когато позвъних на телефона за контакт,вдигна жена му и,понеже той бе извън страната,тя не знаеше абсолютно нищо за цени и т.н........а е тел.за контакти


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2010, 02:43 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
Това че и двата сайта ( .bulgarianoak.com и teresoak.com ) нямат българска версия не ви ли говори достатъчно. Хората работят с клиенти които поръчват стотици бурета 225 л. и плащат по 360 евро за бройка. Ние с 20л. и 50 л. бурета не сме им интересни, но ако има сериозни купувачи съм готов да им окажа пълно съдеиствие да си закупят желаните бурета.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2010, 07:57 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 262
Местожителство: Хасково
На 4-та страница съм написал тел.0887 / 719 020 на добър бъчвар /Иван/. Цял град купува от него бурета за ракия. Материалът е бук с отделни елементи на акация и орех/пожелание/. Ако имате интерес позвънете му.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2010, 08:59 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
ако са от бук за друго освен за украса не бих ги ползвал.Нито бука ,нито ореха са с подходяща дървесина за бъчви,едната заради изключително високото съдържание на дъбилни в-ва и пръснатопореста структура,а дървесината на ореха заема междинно положение между кръглопорестите и пръснатопорестите дървесни видове и има фитонцидни свойства....иначе казано съд. йод...
И двата вида,орех и бук имат доста по-ниска плътност от дъба...,а и дървесината на дъба има кръглопорест строеж което е всъщност една от основните причини за ползването на тази дървесина за направа на съдове.А разликата в хим.с-ва при термичната обработка на трите вида е огромна и естествено в полза на дъба.Акацията,черницата....и даже кестена(не конския),имат ....не мога да се сетя точния термин, но беше нещо в смисъл -кисела дървесина, и за това са подходящи за някои видове плодови дестилати.Но бук няма практика да се ползва никъде по света.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Последна промяна ilu6a на 24 Ное 2010, 09:29, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2010, 09:21 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
Наско, хайде да съм по-точен - има и американци :) Най малко можеш да провериш в Търговския регистър.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2010, 10:13 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 262
Местожителство: Хасково
Дъб , черница и акация Илюша, обърках се! Ама работа!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2010, 19:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Дек 2010, 15:56
Мнения: 19
vlad написа:
Обичам силна мека ракия но някой път става по лята. На какво се дължи това и как може да се омекоти вкуса?

Преваряваш, слагаш дестилирана вода до колкото градуса харесваш и.."никви" :megagrin: проблеми:)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2010, 20:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
''Вкус другар няма'' аз специално е омекотявам като е грея. имам в предвит ''греана ракиа''. сега е зима и е подходияшто време да ''омекотите'' ракииката :. наздраве :!: :prost:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2011, 15:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
Aaaабе да споделя днес кво научих и съм в шок... Нали имам казан и открих от миналата години от старият казанджия 1 бидон . В него ня'кви пърцуци и около 60 килограма джибра. В къщи принципно сватба се готви и все се чудя колко литра ракия ще се опукат така, че не се замислих и я сварих. Преварих .. Ама боклук .. Остра. Поръчах на брат ми да ми купи дъбов чипс и глицерин. За пръв път ми се налага да ползвам такива неща и се закрастих за експеримента. Там хората имали лаборатория и някакъв "професор" там твърдял, че в дестилата нямало то как да има метанол и той се получавал само...... Както и да е.. Та там кво мерели.. ph-то на ракията. И ако е високо => ракията е остра. Как смъкват ph-to ами със сода бикарбонат. Около чаена лъжичка на 10 литра ракия. Ако се сложи повече започва да се усеща содата.. И понеже вчера направих 6 различни проби с глицерин, без глицерин с дъб, без дъб, с мед без мед... (благодаря на Петьо)... сега сложих и сода... малко ми е омаяно все пак 6 проби дегустирам :megagrin: ама май има коренна разлика . Свикал съм женското съсловие довечера като с по-фини рецептори и ще доложа .. Ако някой иска да пробва и той.. Да видим има ли ефект ..
Поздрави !

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2011, 16:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Точно така wufan заклещил сия тази ракия все от някъде трябва да има пробив. Пропуснал си само проба с активен въглен :thumbs1:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 317 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: jor661, nobreak, Мартин85 и 11 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима