Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 26 Сеп 2017, 01:10 Дата и час: 26 Сеп 2017, 01:10

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 317 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2015, 23:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 856
free написа:
като шамар с мокър парцал.

Не се шашкай, прочети по подробно какво представляват фузеловите масла в частта си не колко са отровни, а как
да не ги допуснем в дестилата, особено тези които кипят под температурата на етанола.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2015, 23:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2332
Местожителство: Пловдив
Абе кипи към 132 гр. Те някои ароматни масла кипят и над 200, ама ги има. Явно сетивата ги усещат и при минимални концентрации...
Изоамилолът е зло, няма спор.
Надушвал ли го е накой? Говори се, че мирише различно от типичните паточни тонове. Нещо между нитроцелулозна боя, втвърдител за епоксидна смола, фреон...но не и паток.
Отделянето му е майсторлък, бих казал висшият пилотаж, защото иска и подходящ дестилатор и нос. И...веднага след него са ароматните води :) които придават плътността на дестилата и носят вкуса на изходния продукт :verzweifelt:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2015, 00:17 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1927
Местожителство: София
Пропагандата е голяма работа :lol:

Французите трябваше вече да са си забранили шарантските коняци :furz:

Спи спокойно и остави аджамиите да се шашкат от маркетингови кампании с насаждане на страхове ;)

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2015, 00:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2332
Местожителство: Пловдив
Ба, само коняците. И Джак Даниелс е фрашкан...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2015, 07:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1088
Местожителство: Плевен
Нека и аз да споделя малко опит. Както казват един милиард не могат да грешат. Става дума за ... да, познахте, за поднебесната империя. В София има един китайски супермаркет. В него доколкото знам само продават и техни корени и билки. Та, китайката в началото преди да научи български ми казваше "туй хубав". Хубавото се казва императорско плодче. Червено е и е все едно малка дрянка брана докато е почти узряла. Това го слагали в питието на китайските императори за да го омекотяват. Пък и според чайниците добавяло и други полезности за човешкия организъм. Та купих, сложих в ракията и ... комшията ми на село дето си вари ракия сам от години се шашна. Защото бях сложил в неговата ракия. Наистина е полезна дивотия. Омекотява и прави цвета като на отлежало уиски. Пак повтарям - китайско императорско плодче. Евтино е. Не, да не ми скача пак модератора. Не правя реклами. И не продавам аз китайски билки. СПОДЕЛЯМ!


По-горното е цитат от 2009 година,така и не се научих да цитирам :verzweifelt:
Този плод,според мен е годжи бери.Някой ползвал ли го е с тази цел и какъв е ефекта?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2015, 08:32 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1338
Местожителство: Дупница
Точно така vnnaidenov , това е годжи бери. За това дали има ефект не мога да коментирам. Ама не разбирам защо плашиш Администратора?! :)

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2015, 09:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1088
Местожителство: Плевен
Ще сложа 50 гр. в литър ракия и ще видим.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2015, 10:15 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1338
Местожителство: Дупница
50 грама е свръх много!!! Сложи 5 плодчета , пък след седмица ще добавиш още ако е нужно. Да тидам ли адреса си да ми пратиш мостра ? :)

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2015, 17:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Ное 2015, 11:38
Мнения: 4
Здравеѝте ще имам един въпрос колко грама захар на литър ракиа трябва добавим след преварка и отлежаването и , някаде по форума бях чел но не можах да го открия , и какво се постига с това добавяне на захар .


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2015, 18:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Ное 2013, 19:25
Мнения: 334
Местожителство: zimbabwe
1гр на литър по винпромска рецепта,беше писал някой.цели сигурно да изглежда по-пивка ракията,ама според мен е само повърхностен трик без реален принос.много уискита се оцветяват с карамел,което пак е същото.
не е ли по-добре да сложиш малко сушени плодове според ракията,те така и така ще я захаросат и ще и придадат допълнителен аромат.но внимавай с количеството да не я захаросаш зверски!

@vnnaidenov пробва ли с годжито?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2015, 12:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Авг 2012, 13:40
Мнения: 104
Местожителство: Варна
Aз сложих преди 1 седмица на 1,5л .Ще чакам още поне 1 седмица за пробата.
Но плодчетата ми са стари -от 2012 г


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2015, 16:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1088
Местожителство: Плевен
Не съм пробвал с годжито,само се каня,но добре ме подсети.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Яну 2016, 19:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Юли 2014, 14:37
Мнения: 17
За много години другари!
Чакаме отзиви от годжи берито , междувременно позволете да насоча аналитичната ви мисъл към нещо друго-
https://www.youtube.com/watch?v=y-NxXxdRFog

Естествено при нас няма да е с вода и пЕсЪк.
Вместо да вкарваме въздух в ракията,ще изкараме ракията "на въздух".
А вместо да се излива безцелно обратно , може да се излива е гергир пълен с дъбов чипс или наклонена тръба пълна с чипс (това го прочетох на етикета на Джак Даниелс :D ).
Какво ще кажете заслужава ли си полвин час гъзене докато го зглобя и инсталирам?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2016, 11:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Авг 2012, 13:40
Мнения: 104
Местожителство: Варна
" За много години другари!
Чакаме отзиви от годжи берито ," :datz: Съвсем го забравих .
Преди малко прецедих едни 30-40 гр. Ракията е добила тъмно кафяво червен цвят. Има аромат и вкус както на плодчетата.Пивка е . Но на мен ми сладни и добавям чиста ракия.
А и рецептата беше за лекарство -по 25 мл, сега я гледах , но трябва престой на тъмно 1 месец :zauf2: Значи още е рано


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2016, 12:18 
Online
Аватар

Регистриран на: 28 Окт 2012, 23:46
Мнения: 88
Ползват бурета тия,които имат.Които нямат като мен-стъклени или неръждаеми съдове за хр.цели.Последните аерират и влагат дъбов,черничев чипс и др.,но целта не е само оцветяване.Трябва наблюдение за цвета и дегустация за вкуса.Доста неща са написани,иска се човек да ги прочете и систематизира.Трябват и опити с малки количества,водиш си бележки и ако ти харесва ,повтаряш нещата в по голям мащаб с цялото количество.Няма нищо сложно. :)


Върнете се в началото
  
 
 [ 317 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима