Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 23 Фев 2018, 14:37 Дата и час: 23 Фев 2018, 14:37

Часова зона: Европа/София





 [ 267 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2016, 21:05 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6756
Местожителство: София
Тъй...разтворения кислород в дестилата образува органични перокиси с окисляемите в-ва на дестилата-полифеноли,алдехиди и терпени.Колкото повече се натрупват перокиси и хидроперокиси,толкова повече нараства концентрацията на свободните радикали и скоросттта на окислителните процеси...алкохолите се окисляват до съответните алдехиди ...
В резултат нарастват ацеталдехидът,формалдехид,фурфурол,метилфурфурол,фениацеталдехид...При окисление на алдехидите ,се повишава концентрацията на органичните киселини,а при окислително дезаминиране на аминокиселинете дестилата се обогатява на кетокиселини.
Летливите мастни киселини спомагат за образуването на естери...
Това почти цитати от ТВАН на Маринов.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2016, 21:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Ное 2013, 19:25
Мнения: 460
Местожителство: Zimbabwe
хмм че тези повечето не са ли вредни за здравето? :shock:
значи ракията е по-скоро киселинна,отколкото основна?

_________________
"Който не иска нищо, има всичко."
Лао Дзъ
VI в. пр. Хр.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2016, 23:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Юни 2016, 19:54
Мнения: 64
Местожителство: Аксаково - Варна
Разбира се, че алкохолът и всички съединения в него са отрова. Нали не си мислиш, че като пиеш ракия се лекуваш :megagrin: Също е ясно, че ракията е по скоро киселина отколкото основа, заради огромното количество органични киселини в състава си. Сензорите за кисело на езика се намират от двете му страни в областта на предкътниците. Когато отпиеш глътка ракия, задържиш я в устата и полека я допуснеш до предкътците, се усеща раздразнението на езика, колкото и да е мека ракията. Ако я преглътнеш през средата на езика без да я разливаш в устата си си влиза като вода (поне такава е моята ракия). :megagrin:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2016, 23:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 940
skyly написа:
Разбира се, че алкохолът и всички съединения в него са отрова. Нали не си мислиш, че като пиеш ракия се лекуваш

Тогава ти защо препоръчваш като лекарство спиртен извлек от билки? :)
Иначе виж ми подписа :D
free написа:
значи ракията е по-скоро киселинна,отколкото основна?

Основна си е free, и още как. :) :prost2:

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2016, 14:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2014, 22:09
Мнения: 71
Местожителство: Пазарджик
Колеги,как мислите,един месец постоянно аериране на ракията дали ще й е достътъчно? Знам,че ще кажете да се опитва на вкус и да се прецени на кой както му хареса,но аз от постоянно опитване,не мога да хвана разликата особенно,в началото как беше и след месец как е. :)

_________________
Дебилна дружина планина повдига! ;)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2016, 15:52 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1163
Местожителство: Плевен
Аз я аерирам десетина дни.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2016, 20:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Окт 2015, 08:22
Мнения: 65
Според мен от аериране полза няма. Правих опити преди време от чисто любопитство и не открих разликите преди и след. По скоро ефекта е от самовнушение. Но в крайна сметка всеки си е технолог в къщи.

_________________
If the angels don’t take their share ... the rest just isn’t worth taking!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2016, 21:39 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1163
Местожителство: Плевен
И аз така мислех,промених си мнението.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2016, 21:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Апр 2015, 16:18
Мнения: 12
Аз миналата година омекотявах една ракия така, с ареатор за аквариум, малко трудно намерих дървено "камъче" от което да излизат балончетата. Отделих една бутилка преди да започна експеримента. Останалата ракия оставих в бидона с леко открехнат капак ( заради маркучето на ареаотра) около 30-40 дни. В крайна сметка според мен и още двама юнака си струва усилията. Поздрави!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2016, 22:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Ное 2013, 19:25
Мнения: 460
Местожителство: Zimbabwe
при това положение сигурно е изгубила маса градуси,мери ли после аерираната и оригиналната?

_________________
"Който не иска нищо, има всичко."
Лао Дзъ
VI в. пр. Хр.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2016, 06:59 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1163
Местожителство: Плевен
free написа:
мери ли после аерираната и оригиналната?

Миналата година,за десет дни,моята бе спаднала с няма два градуса.За 30-40 дни не знам какво може да се случи.Ще проверя и тазгодишната.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2016, 16:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2014, 22:09
Мнения: 71
Местожителство: Пазарджик
Значи така,след един месец аерация от първоначални 61 гр. е спаднала на 59 гр. премерени при температура на ракията 17 градуса.

_________________
Дебилна дружина планина повдига! ;)


Върнете се в началото
  
 
 [ 267 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: mavar и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима