Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 15 Авг 2018, 01:19 Дата и час: 15 Авг 2018, 01:19

Часова зона: Европа/София [DST]





 [ 267 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2009, 14:47 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6999
Местожителство: София
не благодаря-точно за това говорих в предишните постове-Странджанския дъб е защитено растение.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2009, 16:15 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 271
Местожителство: Хасково
Твърде буквално приемате всичко . И не се подавайте на емоции.Аз живея в този край и се сече бял дъб, черен дъб, цер..Та този майстор взема най-доброто и прави бурета. И става със записване. Такъв е наплива. Но все пак се погрижих за мобилния му телефон - може би ще размислите - 0887 / 719 020 . Името му е Иван.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2009, 19:45 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6999
Местожителство: София
благодаря Ви за усилията!
А къде се намира този майстор?


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2009, 08:35 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 271
Местожителство: Хасково
Колега , извинявай за грешката от моя страна . Става въпрос за Сакар, а не за Странджа. Как обърках планините , а не съм пиян

Изпратено след 8 минути 33 секунди:
Намира се в Хасково.
Говорете с него и ако Ви устройват условията ,аз ще го купя и изпратя по куриер.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2009, 09:32 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6999
Местожителство: София
О ако е в Хасково (този разхубавил се последните 10г град)има как да си го взема!
Благодаря.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 21:00 
Offline

Регистриран на: 20 Сеп 2008, 22:20
Мнения: 32
Местожителство: Асеновград
Имам един сасед Симо Зочев тои прави каци говорих с него и тои ме прати при братовчед му прави бурета малко по надолу от месокомбината та от там ги взех и съм доволен 3 парчета по 50 литра тая година мисля да взема едно 100 литрово че тея ги напълних

_________________
Има ли будали работата върви


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 21:37 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
взел си ги от наско на дядо борис лека му пръст зетя и аз имам 2 негови бурета не са лоши но са и каквото трябва първото зареждане ще е далеч от истината


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 21:38 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6999
Местожителство: София
бурета по 50 литра!!!!това не са бурета а буренца,бъчвички)))за ракийка
Тук темата почна от 225л буре френско тип барик !!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 21:45 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
точно за ракийка малкото буре дава бързи резултати имам 350л буре от същия майстор за 1година в него ракията няма нужните качества според мен трябват и 2 или 3години да сме живи и здрави ще почакаме


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 21:52 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6999
Местожителство: София
неслучайно е избрана вместимота от 225 л за отлежаване на вино и 228л(ам.стандарт) за отлежаване на уиски,бренди и грапа.
Практиката е показала че това е най-доброто отношение между обем литри и повърхност на бурето!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 22:05 
Offline

Регистриран на: 20 Сеп 2008, 22:20
Мнения: 32
Местожителство: Асеновград
венци кажи ти от каде ще ми препоръчаш да взема от асеновград разбира се :) не от франция

_________________
Има ли будали работата върви


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 22:37 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
познавам човек който произвижда 225л бурета за сащ франция южна африка австралия и нам къде още той работи с дъб благун суши го 3години при рандеман около 20-25% и естествено буретата са скъпи но дава маломерния материал на дребен производител който прави малки бурета до 100л обгорени на степени и всичко както си трябва пиши ми на лс


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 23:30 
Offline

Регистриран на: 20 Сеп 2008, 22:20
Мнения: 32
Местожителство: Асеновград
ilu6a ти в Америка или във Франция ще правиш вино и ракя

_________________
Има ли будали работата върви


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2009, 00:08 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6999
Местожителство: София
dimoff-какво значение има за теб това???-ясно е че хабер си нямаш от стареене и отлежаване щом задаваш подобен въпрос

Изпратено след 4 минути 18 секунди:
Венци благодаря ти за доброто отношение(въпреки донякъде обострения тон в темата)ще се възползвам при първа възможност от предложението ти,тъй като и аз правя ракия от осттаъчния след виното матерял!

Изпратено след 3 минути 3 секунди:
апропо вчера си купих от Хасково едно буреце 50л неползвано,и неразпробито но правено преди 10 год-още не съм го видял.Ей така за спорта-няма да го вземе някой друг я!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2009, 00:15 
Offline

Регистриран на: 20 Сеп 2008, 22:20
Мнения: 32
Местожителство: Асеновград
аз исках само да кажа че важен е региона кадето правиш вино и ракия .Мисля че технологиите трябва да са тукашни иначе няма смисъл може от всякаде да донесеш буре но начина на правене ще е български а не френски и по добре ,нека има разнообразие.а иначе верно тона е остър извинявам се ако съм те обидил:)

_________________
Има ли будали работата върви


Върнете се в началото
  
 
 [ 267 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима