Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 27 Май 2017, 04:00 Дата и час: 27 Май 2017, 04:00

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 317 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 21:38 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6069
Местожителство: София
бурета по 50 литра!!!!това не са бурета а буренца,бъчвички)))за ракийка
Тук темата почна от 225л буре френско тип барик !!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 21:45 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
точно за ракийка малкото буре дава бързи резултати имам 350л буре от същия майстор за 1година в него ракията няма нужните качества според мен трябват и 2 или 3години да сме живи и здрави ще почакаме


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 21:52 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6069
Местожителство: София
неслучайно е избрана вместимота от 225 л за отлежаване на вино и 228л(ам.стандарт) за отлежаване на уиски,бренди и грапа.
Практиката е показала че това е най-доброто отношение между обем литри и повърхност на бурето!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 22:05 
Offline

Регистриран на: 20 Сеп 2008, 22:20
Мнения: 34
Местожителство: Асеновград
венци кажи ти от каде ще ми препоръчаш да взема от асеновград разбира се :) не от франция

_________________
Има ли будали работата върви


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 22:14 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6069
Местожителство: София
естествено че това ще Ви каже нали е братовчед на леля му и т.н .!!
Още първия брат на прадядото е правил бъчви!!!
Добре че направиха "ЗАГРЕЙ" до Първомай та отсрамиха целия т.н. маврудски регион!!!Апропо и те си купуват буретата от Франция а не от или около Асеновград или с.Врачеш!!
Същото важи и за Винзавод Асеновград-от тази година предлагат бутилирано и наливно също така-Мавруд отлежал 12 месеца в 225литрови Френски бурета
тип Барик-а не асеновградски бурета,които вероятно са прекалено добри за тази цел!!! ))))))


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 22:37 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
познавам човек който произвижда 225л бурета за сащ франция южна африка австралия и нам къде още той работи с дъб благун суши го 3години при рандеман около 20-25% и естествено буретата са скъпи но дава маломерния материал на дребен производител който прави малки бурета до 100л обгорени на степени и всичко както си трябва пиши ми на лс


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 23:30 
Offline

Регистриран на: 20 Сеп 2008, 22:20
Мнения: 34
Местожителство: Асеновград
ilu6a ти в Америка или във Франция ще правиш вино и ракя

_________________
Има ли будали работата върви


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2009, 00:08 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6069
Местожителство: София
dimoff-какво значение има за теб това???-ясно е че хабер си нямаш от стареене и отлежаване щом задаваш подобен въпрос

Изпратено след 4 минути 18 секунди:
Венци благодаря ти за доброто отношение(въпреки донякъде обострения тон в темата)ще се възползвам при първа възможност от предложението ти,тъй като и аз правя ракия от осттаъчния след виното матерял!

Изпратено след 3 минути 3 секунди:
апропо вчера си купих от Хасково едно буреце 50л неползвано,и неразпробито но правено преди 10 год-още не съм го видял.Ей така за спорта-няма да го вземе някой друг я!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2009, 00:15 
Offline

Регистриран на: 20 Сеп 2008, 22:20
Мнения: 34
Местожителство: Асеновград
аз исках само да кажа че важен е региона кадето правиш вино и ракия .Мисля че технологиите трябва да са тукашни иначе няма смисъл може от всякаде да донесеш буре но начина на правене ще е български а не френски и по добре ,нека има разнообразие.а иначе верно тона е остър извинявам се ако съм те обидил:)

_________________
Има ли будали работата върви


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2009, 03:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 546
Местожителство: г. Русе
[mod="SiteAdmin"]wufan, моля те, да се придържаме тук повече към темата "Как се омекотява ракия?". Ако се чувстваш провокиран и желаеш да дискутираш по други теми - разделът "Хайд парк" е направен за това.[/mod]

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2009, 09:07 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6069
Местожителство: София
[mod="SiteAdmin"]ilu6a, обиди тук няма да се толерират по никакъв начин. Моля, спазвай приличие.[/mod]


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2009, 12:14 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1222
Местожителство: Дупница
Илюша, пратих ти на лични една информация която според мен има отношение към темата за буретата, но поради липсата на отговор от твоя страна се питам дали си обърнал внимание , че в "лични" имаш съобщение от мен?!

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2009, 14:39 
Offline

Регистриран на: 26 Юни 2009, 14:34
Мнения: 1
UFO написа:
Ето Ви и една стара гяволия - как от "каменарка" се прави "перлова" ракия:
На едно шише от 750мл. изсипвате около 1-2 чаени лъжички кориандър на зърна и оставяте шишето (ако можете) за няколко седмици, докато болшинството от зърната потанат на дъното. От тук натам Вие командвате парада.
На здраве!
:P


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2009, 00:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Интересно е за четене това което сте написали до сега,това за буретата е цял роман и то недовършен.Неоспорим факт е че французите са добри винари а от вино се прави ракия.Като отлежи тая френска ракия в дъбови бъчви 3,5,7 години и е от областта на град Коняк става напитка коняк.Но да се юрнем чак до Франция за бурета благодаря дори и на крака да ги доставят пак ще е скъпо и не традиционно.
Нашенската ракия с наши материали и наши технологии! :!:
Тук по горе попаднах на пост за билката пак-пий имам я и съм пил вино с такава билка има мускатов аромат и ти се услажда .Употребата на билката трябва да е умерена иначе ще загорчи от нея. (дозата прави отровата) Миналата година сложих малко от нея на виното (при джибрите) днес опитах от ракията като силно разредих и усетих от аромата на билката но всичко е строго индивидуално (по вкус и по цвет товаришчей нет).Само че моята ракия не е отлежала както е указано по горе,просто я оставих в туба от минерална вода,и в стъкло да е тя си остава млада е има време ще отлежи с дъбов чипс.
ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ и НАЗДРАВЕ!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2009, 13:55 
Offline

Регистриран на: 10 Юни 2009, 15:38
Мнения: 21
Колеги, споделете някаква технология за отлежаване с дъбов чипс или сърцевина от дъб. Тук чета за изпичане на чипса или цепениците, как се прави , не може ли да се сложат така както са си? Аз досега съм слагал цепеници от черница и от дъб (със задоволителен успех), сега в този форум разбрах, че има такова нещо като дъбов чипс, пък и трябва да се припича? :roll: Колко се слага на литър ракия, колко време приблизитено се държи вътре, такива неща ме интересуват. Моля помогнете с вашия опит и да обясните по- подробно как го правите.
В момента имам 120литра ракия на 66гр след двойна преварка и искам да изпробвам някой нов начин за отлежаване- сега засега съм се насочил към чипса. А сега се сещам, че четох в началото на темата и за "дъбов екстракт", ако може и за него по- подробно да обясните....


Върнете се в началото
  
 
 [ 317 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима