Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 01:46

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 95 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Рандеман
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2011, 18:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
ika написа:
хъмм преди 20 дни заложих моят материал ,вложил съм и дрожди и ферментацията стартира при 21% захарност ,днес измермам захарносто е около 6% а следващата неделя ще варя и се страхувам,че ферментацията няма да е привършела ,чудя се да му слагам туби с гореща вода ли ,какво да го правя . някакви идеи ..?? :)

За седмица 6% ще изферментират,щом и дрожди си слагал.Завивай да им е по топло защото тази седмица ще е по-студена. :)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рандеман
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2011, 18:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Breaker е прав!Само да допълня.....проверявай захарността всеки ден,ако продължава да пада...всичко е ок :2thumbs:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рандеман
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2011, 17:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Дек 2010, 08:48
Мнения: 42
Преди една седмица заложих вода и захар в източените джибри, в които първоначално бях сложил дрожди. Вчера като сложих захаромера и той си потъна целия. Това значи, че материала е готов за варене, но пък от друга страна шабката не е потънала, та се чудя какво да го правя, тъй като ще варя след около две седмици. Пък и една седмица ми се струва малко време, за което превря това джибре...странна работа.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рандеман
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2011, 18:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 732
Местожителство: Пловдив
Няма нищо странно,при мен ферментираха за 4 дена(дрожди FCD Fermactive) пробвай със запалена клечка кибрит да доближиш неразбъркана шапката ,ако изгасне, ти си човека, ако не изчакай още няколко дена. Но ти така и така ще вариш след две седмици, така че ще е готова.

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рандеман
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2011, 00:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
firevint нама да се притесняваш и моите са така, обаче меря с руски захаромер /виномер/ той разграфен до 0% захарност. днес 13 ден съвсем леко се чува пукане, температурата в помещението със застудяването намаля сега я мерих 14*С на джибрата 15*С захаромера показа 1,5% шапката не е потънала.
С тези захаромери които са разграфени до 5% захарност края на ферментацията не можеш да я хванеш.
Както каза hellreiser пробвай я със запалена кибритена клечка ако я доближиш към повърхността на джибрата и гасне значи се отделя СО2 и ферментацията не е приключила. До две седмици когато си решил да вариш всичко ще е наред.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рандеман
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2011, 07:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Окт 2011, 11:07
Мнения: 90
Знчи аз мога да кажа за себе си.Това лято заложих 4 бидона по 200л с джанки.На всеки бидон сложих по 15кг захар.Резултата в крайна сметка-100л 53-54 градуса двоинопрепечена ракия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рандеман
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2011, 20:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Окт 2011, 17:25
Мнения: 26
Здравейте, тази година ще варя първата си самостоятелна ракия. Сложил съм 250кг. каберне на 25-26% захарност. Източил съм една туба 5л. вино за да го опитаме с приятели. Всичко отива за варене. Та въпроса ми е, колко литра ракия може да очаквам на 45 градуса.

Благодаря предварително.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рандеман
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2011, 20:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юли 2011, 20:55
Мнения: 423
Местожителство: ПловдивЪ
Никой не може да ти каже.Зависи колко първак ще отделиш и колко паток, зависи дали ще правиш преварка, зависи как е ферментирало гроздето, зависи дали е приключила напълно фермрнтацията и дали са обърнати всички захари, зависи как ще дестилираш...
Така че колкото толкова.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рандеман
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2011, 21:50 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
Diakona написа:
Та въпроса ми е, колко литра ракия може да очаквам на 45 градуса.
Благодаря предварително.

Бих казал около 31-33л на 55% което си е 38-41 литра на 45%.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рандеман
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2011, 22:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
Около 60 литра на 45' чиста ракия/след разреждане/ е тавана. :D
п с. говорим за 250 л материал нали?

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рандеман
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2011, 22:07 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
да де ама като го пресоваш остава чисто мах 190л и като махнеш нещата отпред и отзад...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рандеман
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2011, 22:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
ilu6a написа:
да де ама като го пресоваш остава чисто мах 190л и като махнеш нещата отпред и отзад...

МОЖЕ може, той да обесни колко е чистия материал в литри :arrow:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рандеман
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2011, 22:10 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
Diakona написа:
Здравейте, тази година ще варя първата си самостоятелна ракия. Сложил съм 250кг. каберне на 25-26% захарност. Източил съм една туба 5л. вино за да го опитаме с приятели. Всичко отива за варене. Та въпроса ми е, колко литра ракия може да очаквам на 45 градуса.

Благодаря предварително.

Къде?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рандеман
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2011, 22:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
ilu6a написа:
Къде?

В бидона.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рандеман
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2011, 22:20 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
отговарям на Дякона той споменава само 250кг -а ти на кого отговаряш?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 95 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима