Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 23:16

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2012, 19:27 
Offline

Регистриран на: 15 Дек 2012, 17:17
Мнения: 2
Здравейте колеги, направих един гаф. При разреждането на джибровката малко се олях и я докарах до 41-42 градуса, дайте идея как да я докарам поне до 45.
Благодаря и наздраве.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2012, 18:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
generala77 написа:
Здравейте колеги, направих един гаф. При разреждането на джибровката малко се олях и я докарах до 41-42 градуса, дайте идея как да я докарам поне до 45.
Благодаря и наздраве.

Преварка или с добавяне на зърнен спирт(90%,не знам дали го има в Бг),но ще изгубиш аромати.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2012, 18:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Че какво и е на 41-42 градуса? Точно по стандарта си.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2012, 19:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Дек 2011, 10:35
Мнения: 140
Naskohondata1 написа:
generala77 написа:
Здравейте колеги, направих един гаф. При разреждането на джибровката малко се олях и я докарах до 41-42 градуса, дайте идея как да я докарам поне до 45.
Благодаря и наздраве.

Преварка или с добавяне на зърнен спирт(90%,не знам дали го има в Бг),но ще изгубиш аромати.

То бива тъпотия, ама чак толкова!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2012, 19:22 
Offline

Регистриран на: 15 Дек 2012, 17:17
Мнения: 2
41-42 може да е по БДС но не отговаря на моя стандарт.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2012, 20:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
generala77 написа:
41-42 може да е по БДС но не отговаря на моя стандарт.

Няма как да повишиш градуса без да добавиш ракия или спирт с по голям градус,както казва Наско. Според мен ,изпи си ракиката с кеф, не се занимавай с глупости, а догодина внимавай. :prost:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2012, 20:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
ракиджия написа:
Naskohondata1 написа:
generala77 написа:
Здравейте колеги, направих един гаф. При разреждането на джибровката малко се олях и я докарах до 41-42 градуса, дайте идея как да я докарам поне до 45.
Благодаря и наздраве.

Преварка или с добавяне на зърнен спирт(90%,не знам дали го има в Бг),но ще изгубиш аромати.

То бива тъпотия, ама чак толкова!!!

ЗАЩО?мастиката,която пиеш да не е нещо друго....Спирт,но медицински...зърненият спирт ще повлияе на аромата,зависи колко литра ракия има,това е.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2012, 21:16 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
ракиджия написа:
Naskohondata1 написа:
generala77 написа:
Здравейте колеги, направих един гаф. При разреждането на джибровката малко се олях и я докарах до 41-42 градуса, дайте идея как да я докарам поне до 45.
Благодаря и наздраве.

Преварка или с добавяне на зърнен спирт(90%,не знам дали го има в Бг),но ще изгубиш аромати.

То бива тъпотия, ама чак толкова!!!


Ако има да кажеш нещо го кажи, ако не поне не се излагай!

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2012, 22:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Ное 2012, 14:34
Мнения: 20
Можеш по-слабата ракия да омешаш с друга по-силна и да постигнеш повишаване на градуса.
Или да я разредиш до 30 градуса и да я превариш и да внимаш следващя път при разреждането.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима